Dîncu, după declarațiile lui Iohannis: Guvernul de uniune națională nu este exclus

Vasile Dîncu a declarat în această seară că nu este exclusă, în acest moment, varianta unui guvern de uniune națională.

Președintele Consiliului Național al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a declarat luni, după anunțul președintelui Klaus Iohannis, cum că nu a decis cine să fie candidatul pentru funcția de premier, că Guvernul de uniune națională, propunerea PSD, nu este exclusă, scrie Mediafax. 

„Nu ar fi exclus să se ajungă chiar și la soluția unui guvern de uniune națională. S-ar putea chiar ca în această a doua fază să se discute deja despre acest lucru”, a spus Dîncu.

Va boicota PSD formarea noului Parlament?

Întrebat dacă PSD vrea să boicoteze formarea unui nou Parlament, Vasile Dîncu a spus că acest lucru este exclus.

„În niciun caz. Am văzut undeva știrea cum că noi am vrea să boicotăm, dar, nu, în niciun caz. Am vorbit despre acest lucru în discuția cu președintele, doar în sensul următor: în mod normal, în negocierile pe care PNL și partenerul ales, USR PLUS, au discutat în weekend despre împărțirea comisiilor parlamentare, a funcțiilor din Parlament, acesta este un lucru care nu este corect, nici constituțional. Aceste lucruri se întâmplă în Parlament, după constituirea Parlamentului. ȘI am spus că noi nu vrem ca din cauza unor asemenea lucruri să fim nevoiți să avem asemenea soluții care nu sunt legale și nici constituționale. În niciun caz nu am vorbit despre boicotarea formării Parlamentului”, a spus Vasile Dîncu.

Consens cu toată clasa politică 

Acesta a precizat că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că și președintele României a fost de acord că „este nevoie, în acest moment, să ajungem la un consens toată clasa politică, toate partidele, pentru a da un guvern și un parlament, pentru că sunt lucruri care vor fi tot mai complicate dacă vine al treilea val al pandemiei”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că în 21 decembrie se va constitui noul Parlament. Președintele a declarat că încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel