EXCLUSIV  Dîncu, despre bugetul MApN: În acest moment, încă nu se pune problema

Guvernul României
Guvernul României

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a vorbit, vineri, la DefenseRomania, despre bugetul MApN.

Vasile Dîncu a zis că, la acest moment, nu este nevoie de creșterea bugetului pentru Apărare.

„În mod normal, în acest moment, încă nu se pune problema. 2% din PIB este pentru ceea ce avem nevoie acum. Sigur că, în ceea ce privește înzestrarea, 20% din acest 2% din PIB este pentru o condiție minimă, pentru înzestrare. Anul trecut, în raportul de buget, a fost aproape 26% pentru înzestrare. Acum, sunt și alte fonduri NATO, la nivelul Uniunii Europene. Se lucrează acum la construcția unui mare fond NATO pentru inovație și cercetare, tocmai pentru a obține o autonomie în zona NATO, de a merge cu viteză mare înainte în domeniile amintite.”, a declarat Dâncu.

„România va participa la acest fond. Vom avea exclusivitate. Nu va mai trebui să cumpărăm lucruri scumpe de apărare la prețul pieței. Evident că, acum, costurile sunt foarte mari. Unele le suportăm noi, de la Ministerul Apărării, dar costurile societății sunt foarte mari. Vom avea probabil și costuri economice dacă se va face o blocadă față de Rusia. Apoi, ne costă posibilitatea unui mecanism privind refugiații.”, a spus ministrul Vasile Dâncu, la DefenseRomânia și DCNews.

Rusia invadează Ucraina. Dîncu, despre România și cea mai mare criză de după războiul mondial

Citește și Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a spus, vineri, la DefenseRomania, că sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum

„Va trebui să învățăm să trăim cu conflicte în viitor. Rusia, deși încearcă să se proiecteze ca o mare putere, în momentul în care nu ai economie puternică, nu ești o mare putere. Sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum: Statele Unite și, evident, NATO, cu tot ceea ce există în această zonă. Punem aici și Uniunea Europeană, în sensul că vedem o apropiere tot mai mare între NATO și UE. Mai e China, care e un rising star în ultimele decenii. Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener”, a spus, vineri după-amiază, la DefenseRomânia și DCNews, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel