Dinamo București, pentru a doua oară în insolvență. Ce riscă echipa

Dinamo  a intrat, în mod oficial, în insolvență, după ce a reușit să se salveze de la retrogradare. 

Magistrații Tribunalului București a pronunțat decizia luni, 28 iunie, pentru societatea Dinamo 1948 S.A.

Până să intre în insolvență, clubul din Ștefan cel Marea avea datorii de aproximativ 6 milioane de euro și interdicție la transferuri din cauza restanțelor financiare către foștii jucători. 

„Cred că este cea mai bună opțiune pentru Dinamo, pentru că așa vom putea transfera jucători", a declarat Uhrin, înaintea plecării în cantonament, cu echipa. 

Printre creditorii implicați în procesul lui Dinamo este clubul de fotbal Politehnica Timișoara, care are de primit de la „alb-roșii" 1 milion de euro, după transferul lui Dorin Rotariu la Brugge, realizat pentru 2,2 milioane de euro, în 2017, potrivit B1.ro.

Este pentru a doua oară când Dinamo ajunge în insolvență. Prima dată când a apelat la această procedură a fost în anul 2014, când clubul avea datorii de peste 10 milioane de euro. După un an și trei luni, „câinii" au reușit apoi să iasă din insolvență.

Dinamo nu poate participa însă în cupele europene cât este în insolvență, plus încă 12 luni după ieșirea din insolvență. 

În plan sportiv, Dinamo riscă 9 puncte penalizare din clasamentul sezonului regulat dacă are datorii către cluburi, angajați, fotbaliști și Fisc, iar Planul de reorganizare nu este confirmat de Judecătorul sindic până la 30 noiembrie.

Procedura insolvenței este închisă imediat după ce debitorul își achită toate datoriile asumate în planul de reorganizare față de creditori. În cazul în care societatea parcurge toată perioada destinată reorganizării fără a obține un rezultat pozitiv, aceasta intră în faliment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel