Din UDMR, pentru Băsescu: Cotroceni a ajuns un focar de instabilitate

Basescu atacă Libertatea
Basescu atacă Libertatea

Președintele Traian Băsescu a atacat Ungaria, despre care a spus că este un focar de instabilitate, gest considerat a fi o încercare de a atrage electorat românesc, în condițiile în care pe cel maghiar din România se bazează deja. Din Uniunea Democrată Maghiară din România, răspunsul pentru președinte este că "Palatul Cotroceni a devenit un focar de instabilitate din momentul în care Băsescu este președintele țării". 

[caption id="attachment_353534" align="aligncenter" width="600"] foto: liberatea.ro[/caption] Deputatul UDMR, Marton Arpad Francisc, este de părere că a fost tradusă greșit declarația lui Vona Gabor de o parte a presei. El susține că partea în care liderul Jobbik își asumă un conflict între România și Ungaria a fost greșit înțeleasă. Deputatul susține că acest conflict putea fi înțeles drept unul de idei, diplomatic sau armat, iar presa ar fi exagerat și ar fi optat pentru ultima variantă, scrie ziarulring.ro. "Eu nu cred că astfel de interpretări aduc vreun beneficiu nimănui”, ne-a precizat Marton Arpad Francisc. El a mai afirmat că  Jobbik este "un partid extremist cum este România Mare şi cum a fost PUNR. Vona Gabor şi Vadim sunt de aceeaşi teapă, e un Vadim al Ungariei".

Cât despre reacția președintelui Traian Băsescu, deputatul Erdei Doloczki Istvan a declarat că "Palatul Cotroceni este un focar de instabilitate şi a demonstrat asta de când este Băsescu preşedintele ţării". Deputatul UDMR, Antal Istvan, a declarat că "Ce o fi declarat, ce n-o fi declarat Vona Gabor, e libertatea de gândire. Referitor la focarul de instabilitate din Ungaria, este punctul de vedere al preşedintelui, îl ştim şi pe dumnealui, acum, ca să-şi mai facă puţină imagine care nu e chiar aşa de bună, face fel şi fel de declaraţii".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel