EXCLUSIV  Din secretele longevității. Bogdan Georgescu, medic SANADOR, vine cu super alimente. Cum facem să luăm Resveratrol fără să mâncăm 50 de kilograme de boabe de struguri roșii

Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ine-in-maini-medic-doctor-echipament-medical-7580250/
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ine-in-maini-medic-doctor-echipament-medical-7580250/

Bogdan Georgescu, medic oncolog la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit la DC News despre super alimentele dintr-o dietă a pacientului cu cancer.

Specialistul SANADOR s-a referit la nutraceutice.

Nutraceuticele sunt produse ce conțin nutrienți în concentrații mari, extrași din surse alimentare integrale, perfect compatibili cu organismul uman, ce au beneficii pentru sănătate.

Acestea pot conține unul sau mai multe tipuri de nutrienți care vin în completarea celor aduși prin intermediul alimentelor, cu rol în atingerea unor obiective în ceea ce privește buna funcționare a organismului fără efecte secundare asociate.

Definiția lor se mulează foarte bine peste spusele lui Hipocrat: „Fie ca mâncarea să-ți fie medicament”. Nutraceuticele îți oferă tot ce este mai valoros din alimente într-o formă concentrată.   

Rolul nutraceuticelor este unul adjuvant, contribuind la menţinerea unei stări generale de bine din punct de vedere fizic şi psihoemoţional. Acestea sprijină o serie de procese biologice, precum reducerea radicalilor liberi în exces, reînnoirea celulară (apoptoza) sau expresia genelor.

„Principiul de bază al nutriției oncologice este legat de calitatea alimentelor pe care le consumăm. Aș vrea să vorbesc despre superstarul sau conceptul nutraceuticelor. În această categorie intră super alimentele. Sunt niște produse fitofarmaceutice, extrase din plante, legume, vin. De exemplu, Resveratrolul este extras din vinul roșu. Aceste nutraceutice sunt preparate extrem de concentrate, extrem de purificate, care sunt obținute prin procedee de sinteză extrem de sofisticate, scumpe și elaborate. Eficiența lor a fost demonstrată în studii clinice datorită efectelor biologice active. 

În clasa acestor macronutrienți sau nutraceutice sunt fitoestrogenii sau flavonoidele, acizii Omega 3 nesaturați, Resveratrolul. Sunt super concentrate din alimente care au efecte biologice extrem de potente și care sunt indicate să suplimenteze sau să fortifieze dieta pacientului oncologic. 

Un alt macronutrient, extrem de studiat, și care nu lipsește aproape din nicio dietă la pacientul oncologic, reprezintă aminoacizii esențiali, așa zișii BCAA (branched chain amino acid), aminoacizii cu catenă ramificată - izoleucina, leucina și vanila, pe care organismul nu îi poate sintetiza. Au dovedit o eficiență extraordinară asupra creșterii ponderale pe șoricei de laborator cărora li s-a administrat plasmă îmbogățită cu acești aminoacizi”, a spus Bogdan Georgescu, medic oncolog la Spitalul Clinic SANADOR, la DC News.

Întrebat în ce alimente se găsesc, medicul a zis: „Din păcate, nu se găsesc în alimente. De aceea se cheamă nutraceutice. Nu pot fi sintetizate sau concentrate decât prin metode industriale. Vă dau un exemplu: cantitatea de Resveratrol dintr-un comprimat este extrasă din, să zicem, 50 de kilograme de boabe de struguri roșii. Printr-o alimentație convențională este aproape imposibil să iei această cantitatea. Nutraceuticele sunt niște super alimente concentrate care ne ajută să fortifiem dieta pacientului cu cancer”.  

Dieta în cancer, primele simptome, anorexie și casexie. Bogdan Georgescu (SANADOR), la DC News:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel