Poveste din galeria Rapidului la meciul cu Legia Varşovia: "Bă nu joacă nimic, dar uite ce galerie mişto avem!"

Galeria Rapidului pe Naţional Arena. La porţi veselie mare. Toată lumea aflase de ruşinea Stelei şi fiecare gol era întâmpinat cu urale. Încă de la încălzire cei aproape 20.ooo de fani vişinii îşi reglează tirul cu urarea specială adresată lui George Copos "podul de piatră s-a dărâmat...". Unii cântă, alţii nu, ba chiar le adresează şi mustrări celor care o fac "ce facem bă, ne luăm după ăia?" (n.r. galeria Stelei care îl înjură pe Gigi Becali). Dar urările de bine pentru Copos trec şi se apropie momentul în care toată suflarea alb-vişinie cântă la unison. Primele acorduri ale imnului trezesc la viaţă spiritul giuleştean şi deodată se  revarsă o mare de steaguri, fulare sau eşarfe cu însemnele Rapidului.

Pe gazon lucrurile nu merg bine deloc. Polonezii ne fixează în propria jumătate. Pasează scurt şi se vede din prima că ştiu fotbal. În tribună galeria îşi începe repertoriul. Mii de fulare se agită în aer, în timp ce liderul de galerie lansează un nou îndemn "Hai, toţi rapidiştii!". De parcă până atunci ar fi tăcut vreunul, dar, dintr-o dată, se pornesc şi mai tare. Prins de febra evenimentelor fundaşul Rapidului, Bozovic, agită şi mai tare spiritele instigând galeria să cânte şi puternic. Rezultatul se vede imediat pentru că până şi cei de la Tribuna 1 se ridică în picioare şi cântă.

Jocul nu merge deloc. Nicio ocazie, ba mai mult polonezii sunt peste noi. Vuietul se mai linişteşte. Două pase cu câlcâiul şi un şut sănătos. Apără Coman. Galeria îl răsplăteşte cu aplauze, dar nu îi scandează numele. Încă îl pedepsesc pentru trădarea de a pleca la Braşov. Au trecut vremurile când Coman era să primească gol din cauză că galeria îl asalta să vină la salut.

"Hai bă, Vocea Romnâniei! Ai venit să te uiţi la meci?" Odată cu jocul slab al Rapidului scade şi entuziasmul. Liderul de galerie pare că nu înţelege ce se întâmplă pe gazon şi se uită împietrit. "Hai bă, Vocea României! Ai venit să te uiţi la meci? Mai cântăm şi noi azi?", îi strigă un fan lui Bulgaru. Momentul greu al echipei a fost imediat simţit. Fără a mai aştepta îndemnul liderului, fanii au preluat iniţiativa şi începe nebunia. Ca la un semn nevăzut toată peluza se aprinde şi începe show-ul adevărat al giuleştenilor.

"Cine's ăia mă? Atâţia polonezi au venit?"

La pauză liniştea era deplină în stadion, până au îndrăznit să o tulbure polonezii. De cum au intrat au început să cânte. Bine organizaţi şi cu aplomb, au impresionat la început. Rapidiştii îi urmăreau parcă uimiţi. Era singura galerie care îndrăznea să vină peste noi şi să încerce să fie superiori.

Pauza se termină şi peluza se umple din nou. În tot stadionul se auzeau doar polonezii. Din fericire rapidiştii au perceput asta ca pe un afront iar când a început repriza doua s-a declanşat războiul. Dacă la intrare noi ne uitam uimiţi la polonezi, acum a venit rândul lor. Timp de 2 minute au încetat, uimiţi fiind de forţa cu care a revenit galeria Rapidului.

O repriză întreagă giuleştenii au încercat să le predea lecţii polonezilor. Golul a turnat plumb în piepturile rapdiştilor, dar faptul că galeria Legiei imediat s-a dezbrăcat a trezit noi orgolii. "Hai, toată lumea dezbrăcarea, că acum le dăm gol!". Mingea era pe la mijlocul terenului şi acolo a rămas. Golul nu a mai venit.

Finalul i-a găsit pe cei din peluză scandând clasicul "Ăsta-i Rapidul din Giuleşti/ Iubeşte-l şi-ai să-nebuneşti". Iar concluzia este dată de un om mai în vârstă "Bă nu joacă nimic, dar uite ce galerie mişto avem!"

Citeşte şi:

Steaua căzătoate:Echipa militară, învinsă de Maccabi Haifa, scor 5-0, în grupa J a Ligii Europa

Europa League: Sporting Lisabona – FC Vaslui 2-0, în grupa D

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel