Din ciclul ”Fetele simt când ești disperat”: Băsescu s-a gândit pentru funcția de premier independent până și la Văcăroiu

basescu vacaroiu
basescu vacaroiu

Pedeliștii au fost șocați de una dintre propunerile pentru înlocuirea lui Emil Boc. Printre tehnocrații amintiți de Traian Băsescu s-a numărat și fostul premier PDSR, Nicolae Văcăroiu, în prezent președintele Curții de Conturi. Sursele noastre nu și-au dat seama dacă propunerea șefului statului a fost făcută doar ca o amenințare la adresa PDL, în caz că nu reușește să găsească rapid o soluție la această criză autoprovocată, sau dacă Băsescu chiar ține la numirea lui Văcăroiu.

Președintele are o relație bună cu Văcăroiu, care nu a schimbat conducătorii instituțiilor de forță, numiți de Băsescu, în perioada cât a funcționat ca președinte interimar, în 2007. Totuși, a făcut parte din PSD și a fost premierul lui Ion Iliescu.

Mihai Tănăsescu a fost, de asemenea, contactat la Washington, cu propunerea de a fi premier independent, dar cele mai multe șanse le-ar fi avut Călin Georgescu, de la BNR. În cazul, cel mai probabil, în care nu se va găsi un premier independent agreat de ambele părți, se va rămâne în formula cu Boc, iar participanții la discuții vor nega că s-a încercat schimbarea guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel