EXCLUSIV  Din această cauză moare asocierea în România. Radu Oprea: Întrebarea zilei

Mihai Ciobanu / 17 iul 2018 / 09:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre principala piedică în calea antreprenorilor români atunci când vine vorba despre asociere.

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, apreciază că una dintre principalele probleme ale antreprenorilor din România este faptul că firmele, companiile româneşti, pleacă din start cu un pas greşit atunci când trebuie să se asocieze. Lipsa de încredere şi de cooperare afectează serios mediul de afaceri românesc, intreprinzătorii, în lipsa asocierii, aceştia neputând concura sau colabora eficient cu marile companii străine.

"Din punctul meu de vedere, ideea asocierii, în România, are o mare problemă: în loc să punem întrebarea ‚de ce ne asociem’ sau ce ‚câştigăm împreună’, ştiţi care este prima întrebare pe care şi-o pun când se asociază? Cine este şeful. Şi de aici moare asocierea, din păcate, în România. Trebuie să învăţăm că lucrurile trebuie schimbate. […]Noi, prin politici publice şi prin instrumentele pe care le avem la dispoziţie, programele şi instituţiile pe care le înfiinţăm, să poată să fie ajutat intreprinzătorul. Rolul nostru e să nu încurcăm intreprinzătorul", apreciază ministrul Radu Oprea.    

Urmăreşte declaraţiile făcute de ministrul Radu Oprea, aici:

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25