Dilema lui Ilie Sârbu

ilie_sarbu
ilie_sarbu
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a avansat, miercuri la RFI, o nelămurire legată de reprezentanții democrat-liberali  în cazul senatorului liberal Mircea Diaconu, întrebându-se de ce aceștia nu au venit, marți, la plen, dacă tot s-au chinuit atât să-l scoată pe Diaconu din Senat.

"Era un vot formal, nu s-a dat un vot, doar am luat act", a arătat senatorul PSD. "Dar întrebarea ar fi şi invers pusă: de ce n-au participat ei (senatorii PDL-n.r.)? Tot s-au chinuit atâtea luni de zile să-l scoată din Parlament pe Diaconu! De ce n-au venit ei în număr mai mare ieri?", se întreabă el.

Ședința Camerei superioare a avut loc în lipsa cvorumului de lucru, la ședință participând aproximativ 20 de parlamentari. Ilie Sârbu a explicat că demersul Senatului, care a luat act de încetarea mandatului de senator al liberalului Mircea Diaconu, "are un viciu de formă, dar n-are nici un viciu de fond".

Senatorul PSD admite că "e un viciu de formă, trebuie să acceptăm lucrul ăsta. "În general, şedinţele nu încep dacă nu e cvorum. N-a cerut nimeni cvorum, a fost domnul Cristian Rădulescu (liderul senatorilor PDL-n.r.) acolo, n-a cerut lucrul ăsta şi doar am fost informaţi, cei care am vrut să fim acolo şi să luăm act de această decizie. Dacă nu făceam lucrul ăsta, astăzi eram acuzaţi că iar punem frâne, deja au făcut-o, că iar încercăm să încurcăm lucrurile", susţine pesedistul.

Potrivit senatorului PSD, "e un lucru deja consumat, după ce s-au pronunţat Înalta Curte, Curtea Constituţională. E final de mandat, mai sunt câteva zile. Doar dacă vrem să facem caz din asta, putem să facem o discuţie pe tema asta. (Demersul Senatului) are un viciu de formă, dar n-are nici un viciu de fond".

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat că în lipsa cvorumului la şedinţa de plen a Senatului, nu s-a putut declara vacant mandatul senatorului liberal, fapt pentru care acest lucru nu poate fi publicat în Monitorul Oficial şi în consecinţă "nu există".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel