Diete: 4 greșeli pe care le faci atunci când vrei să slăbești

Diete: 4 greșeli pe care le faci atunci când vrei să slăbești / Foto: Pixabay
Diete: 4 greșeli pe care le faci atunci când vrei să slăbești / Foto: Pixabay

Află în articol care sunt cele 4 greșeli pe care le fac majoritatea atunci când vor să slăbească.

Varietatea dietelor și a metodelor de slăbire fac tot mai dificilă alegerea celei potrivite, ba chiar se ajunge la greșeli care pot fi dăunătoare sănătății, așa că ar trebui să fim foarte atenți atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus. Zona abdominală este una dintre cele mai dificile zone în privința slăbitului, fiind în același timp și una căreia trebuie să îi acordăm o atenție deosebită, căci grăsimea viscerală este cea mai periculoasă pentru organism, scrie Ziarul de Iași.

4 greșeli pe care le faci atunci când vrei să slăbești

Sunt 4 greșeli mari pe care le fac majoritatea celor care vor să scape de burtă:

1. Săritul peste masă 

În încercarea de a consuma cât mai puține calorii, mulți sunt tentați să sară peste mese, iar acest lucru nu doar că este periculos, dar nici măcar nu are efect.

"Atât de mulți oameni cred că săritul peste mese este cheia pentru a pierde în greutate, când, de fapt, nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr!

2. Alegerea sucurilor ”detox”

Dieteticienii consideră că sucurile cu efect detox nu sunt potrivite, pe termen lung, pentru scăderea în greutate, ci dimpotrivă, pot să fie dăunătoare sănătății.

3. Luarea de pastile pentru pierderea greutății

O altă metodă dăunătoare de a slăbi este aceea de a lua medicamente, cu sau fără recomandarea medicului.

”În loc să schimbe obiceiurile comportamentale printr-o alimentație adecvată și exerciții fizice regulate, unii oameni apelează la medicamente sau proceduri medicale pentru pierderea în greutate. Acest lucru poate deveni periculos în timp, deoarece oamenii se vor baza pe medicamente și nu se vor concentra pe îmbunătățirea sănătății lor generale cu o dietă echilibrată, ceea ce ar putea duce la deficiențe de vitamine și nutrienți”, a explicat expertul medical Courtney D'Angelo.

4. Postul prea lung

Deși mulți oameni apelează la postul intermitent, acesta poate fi un mod periculos de a pierde în greutate dacă nu este făcut corect sau cu atenție. Dacă nu sunteți sigur, discutați cu un medic sau cu un nutriționist înainte de a încerca această metodă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel