DIETA ușor de ținut și cu beneficii miraculoase pentru sănătate

Dr. Anca Hâncu a vorbit despre o dietă ușor de ținut, care poate deveni un stil de viață sănătos, cu multe beneficii pentru sănătate. 

”Ne protejează în fața bolilor cardiovasculare, diabet și crește performanța cognitivă. De asemenea, este dieta cea mai ușor de ținut, este un model alimentar și un model de stil de viață sustenabil, ceea ce este foarte important în zilele noastre. A apărut prin anii `60 la popoarele din jurul Mării Mediterane, când stilul de viață era un stil cu mult mai multă activitate fizică, cu ore fixe de masă, la ora 13:00, la prânz, bunica italiancă își aduna toți nepoții și le dădea de mâncare. 

Predomină peștele, uleiul de măsline, cereale integrale, multe legume și fructe. Poate părea ciudat cum să adaptăm această dietă în România. Să nu uităm că avem știucă foarte bun, crap, păstrăv foarte bun. Vom încerca să mâncăm alimente proaspete, de sezon. 

Modelul alimentar inclus într-un stil de viață se va schimba treptat, începem cu organizarea orelor, vom fi atenți la cantitate și la calitatea alimentelor. 

Într-o zi obișnuită, dimineața putem mânca un iaurt cu fulgi de ovăz și câteva bucățele de zmeură, la prânz ar fi un pește la cuptor cu legume, iar spre cină un humus, o salată, pătrunjel, ceapă, între mese aș mai pune câte o gustare, respectiv un măr, strugure.” a spus medicul nutriționist la Antena 1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel