Dieta secretă a japonezilor: Iată de ce japonezii mănâncă o singură dată pe zi

Femeile japoneze au mereu tenul curat şi organismul detoxifiat datorită dietelor-unicat / Foto: Pexels, Cottonbro
Femeile japoneze au mereu tenul curat şi organismul detoxifiat datorită dietelor-unicat / Foto: Pexels, Cottonbro

Se ştie că japonezii au un regim alimentar foarte echilibrat, bazat pe fructe de mare, leguminoase și produse vegetale. Toate sunt bogate în proteine sănătoase, care sunt esențiale pentru organism. Dietele lor "speciale" sunt şi motivul pentru care atât femeile cât şi bărbaţii îşi menţin aspectul tineresc şi nu par să îmbătrânească niciodată.

Un alt aspect interesant legat de cultura gastronomică japoneză este obiceiul de a mânca o singură dată pe zi. Bineînțeles că nu toți japonezii respectă această dietă, dar o bună parte din ei practică din când în când asta. Este posibil ca unele persoane care consideră că trei mese pe zi sunt sănătoase să găsească ideea unei singure mese ca fiind exagerată. Dar această dietă are o bază medicală solidă. E demonstrat științific că sirtuinele, genele care răspund de anti-îmbătrânire, se activează atunci când unei persoane îi este foame pentru o anumită perioadă de timp.

Dieta care presupune o singură masă pe zi ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, la îmbunătățirea funcționării sistemelor nervos și cardiovascular și, implicit, la creșterea speranței de viață. Japonezii numesc această tehnică ”itinichi isseku”, adică o masă pe zi. O masă poate consta atât din mâncăruri tradiționale japoneze, cât și din bucate tradiționale românești. Odată cu scăderea conținutului de calorii consumate și trecerea la alimentația tradițională japoneză, greutatea corpului va începe să scadă, iar starea ta fizică și emoțională se va îmbunătăți. Printre vedetele care practică o astfel de dietă se numără și celebrul comedian american, Jonah Hill. Datorită dietei japoneze, actorul a slăbit 40 de kilograme, iar ce a rămas a transformat în mușchi.

Ce mănâncă japonezii

O masă tipică japoneză constă în produse bogate în proteine, peștele fiind de bază. De fapt, japonezii sunt poporul care consumă cel mai mult pește din întreaga lume, una dintre cele mai sănătoase surse de proteine. Pa lângă pește, mai consumă orez în cantități uriașe, aproape la fiecare masă, precum și soia și multe legume. Supa miso este și ea nelipsită din dieta japoneză, algele marine fiind parte importantă din panul alimentar al acestui popor. Ceaiul verde, cunoscut pentru efectele sale antioxidante, este foarte prețuit de japonezi, care îl consumă zilnic. Fiind o dietă bogată în pește și soia, acest lucru contribuie și la reducerea riscului de a face o boală cardiovasculară. În general, dieta japoneză se bazează pe alimente neprocesate, proaspete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel