Dietă pentru salvarea planetei. Ce trebuie să mâncați

Scutaru Cristina / 11 aug 2019 / 19:37 Salveaza PDF Comentarii
mâncare
Descriere foto: mâncare

Populația planetei va fi aproape 10 miliarde în 2050. Dar care este cheia pentru a supraviețui?

Mesajul este clar: fie ne schimbăm dieta, fie vom contribui la dezastrul climatic. Lupta împotriva încălzirii globale tinde să se concentreze pe industrie și sectorul energetic, dar pentru prima dată, un raport al Intergovernmental Panel on Climate Change stabilește o relație reciprocă între schimbările climatice și supraexploatarea solului.

Aproape toate teritoriile defrișate din America Latină, de exemplu, au devenit pajiști pentru creșterea bovinelor în sisteme extinse de pășunat. Și, având în vedere că populația planetei ar putea ajunge la 10 miliarde de oameni până în 2050, IPCC avertizează asupra necesității imperative de a îmbunătăți planificarea producției de produse alimentare și de a schimba modelele de consum global.

Există, totuși, soluții la problemă

 

Un raport recent al 'think- tank' World Resources Institute enumera 22 de acțiuni care ar putea fi întreprinse pentru a hrăni în mod durabil 10 miliarde de oameni în 2050. Numărul unu pe listă: oprirea defrișărilor. De asemenea, un alt lucru important era schimbarea dietei. În ce sens? Prin reducerea consumului de carne, menționând că fermele de animale contribuie la schimbările climatice.

”Dieta pentru salvarea planetei”

 

The EAT-Lancet Commission on Food, Planet, Health sugerează că oamenii ar trebui să urmeze ”dieta pentru salvarea planetei”. Nu sunt eliminate complet carnea și produsele lactate, dar se recomandă să obținem cele mai multe proteine necesare din leguminoase și nuci. Carnea trebuie redusă la o friptură mare lunar sau la un hamburger pe săptămână. Se pot păstra câteva porții săptămânale de pește și pui, dar restul de proteine necesare ar trebui să provină din leguminoase. De asemenea, fructele și legumele ar trebui să constituie jumătate din fiecare farfurie, scrie Lainformacion.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27