DIETA mediteraneană, preferata medicilor, face minuni pentru siluetă și sănătate. Laura Ene: Chiar este cea mai bună

Pexels
Pexels

Nutriționista Laura Ene a vorbit despre beneficiile, dar și lipsurile dietei mediteraneene.

Nutriționista Laura Ene a vorbit la Digi24 despre dieta mediteraneană, cea care include în componența ei o multitudine de alimente de tipul legumelor, făinoaselor și lactatelor. 

„Chiar este cea mai bună și este preferata cardiologilor, este preferata interniștilor și a noastră a diabetologilor pentru că, într-adevăr, respectă cele mai bune reguli de nutriție și alimentație sănătoasă. Adică este despre fructe și legume, dar din nou, 5 porții, asta înseamnă la fiecare masă principală câte o porție generoasă de legume, se poate ajunge la un kilogram de legume pe zi.

Atenție, când zic legume, nu înțeleg cartofi și leguminoase. Acestea sunt legumele preferate ale noastre, ale românilor, dar ele sunt echivalente cu făinoasele și ar trebui consumate la prânz. E vorba de cereale integrale și știți cât de mult iubesc eu, personal, pâinea și mi se pare o mare problemă atunci când oamenii renunță la pâine. Dacă alegem integral, dacă alegem de graham, cu secară, cu semințe, pâinea din punctul meu de vedere este sursa cea mai bună de sațietate, dacă o îmbunătățim cu fibre și alegem o făină de o bună calitate, atunci, din punctul meu de vedere ar trebui să rămână pe masa fiecăruia dintre noi. Chiar și la toate mesele și dimineața, se poate și la prânz, iar seara cu o felie de pâine, de obicei, obținem o sațietate foarte potrivită și prietenoasă și cu silueta”, a spus Laura Ene la Digi24. 

Uleiurile sunt reversul medaliei în dieta mediteraneană

În privința uleiurilor promovate în cadrul dietei, nutriționista consideră că acestea pot face mai mult rău decât bine. 

„Aici este problema, cu uleiul de măsline, pentru că nu tot ceea ce este sănătos este prietenos și cu silueta noastră. Din alimentele favorite din dieta mediteraneană sunt 2 care sunt pe primele 2 locuri la alimente sănătoase care îngrașă cel mai mult pe lumea asta sunt uleiurile. O lingură de ulei ne costă aproximativ 100 de calorii. Este foarte mult dintr-un buget, care pentru o femeie ar fi de 1200 - 1400 de calorii ca să slăbească. Dacă scap din greșeală la fiecare masă principală câte 2 linguri de ulei pentru că torn din recipient, se poate să se adune 300 - 400 de calorii pe care să nu reușesc să le cheltui și pentru o persoană care ține o dietă mediteraneană fără să aibă grijă la cantitatea de ulei folosită, nu reușește să slăbească.

Cel mai bun este uleiul de măsline. Diferența este că are un raport mult mai bun de Omega - 3, Omega - 6. Când vorbim de uleiuri trebuie să ne referim la profilul grăsimilor, pentru că uleiul vegetal, chiar dacă este grăsime de calitate, grăsime sănătoasă, sunt unele care conțin Omega - 6 și Omega - 9 într-un raport nepotrivit cu Omega - 3 și acesta este și uleiul de floarea soarelui”, a mai adăugat Laura Ene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel