Dieta ideală după sărbători. Nutriționistul Mihaela Bilic: Nimic nu satură mai bine. Felul unic de consumat la orice masă

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Mihaela Bilic a vorbit despre alimentul sățios și dietetic pe care îl recomandă când vreți să slăbiți fără a vă înfometa.

Nutriționistul Mihaela Bilic readuce ciorba în meniul românilor, un aliment care pe cât este de bogat în nutrienți, pe atât de potrivit este pentru cei care vor să slăbească, dar fără a se înfometa.

Mai mult decât atât, celebrul doctor subliniază faptul că luna ianuarie, una care vine după excese culinare, specifice sărbătorilor de iarnă, ar putea fi ”dedicată” ciorbei, ca o ”strategie dietetică” a începutului de an și care poate fi ușor de urmat.

”Slăbiți cu ciorbă! Se pare că ciorba este cunoscută în tradițiile multor popoare ca fiind preparatul ideal pentru slăbit. Iar luna ianuarie ar putea fi dedicată ciorbei, un fel de strategie dietetică după excesele de sărbători!

În cărțile de nutriție se spune: de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație - chiar dacă vorbim de ciorbă de perișoare, ciorbă de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Multiplele avantaje ale ciorbei

Potrivit nutriționistului, ciorba are o multitudine de avantaje din punct de vedere nutritiv, fiind un ”bagaj” concentrat de minerale și vitamine, precum și proteine, dar și un aport important de apă, potrivit pentru menținerea unui nivel adecvat al hidratării.

”Are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu jumătate de porție de felul 2!

În ciorbă nu se poate ascunde grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor. Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit paradoxul ciorbei - deci e și sățioasă și dietetică! Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic”, a mai scris nutriționistul. 

În ceea ce privește cantitatea de ciorbă pe care o putem consuma, potrivit Mihaelei Bilic, ”la capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cât să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă. Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică.

Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină - nu uitați că francezii numesc masa de seară souper. Iar pentru cei care vor să slăbească, ciorba este felul unic de consumat la orice masă”, a mai spus Mihaela Bilic, care a adăugat că ”nimic nu satură mai bine decât ciorba - e spornică, ieftină și practică - dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile. Deci abuzați de ciorbă după sărbători și o să aveți surpriza să slăbiți fără să vă fie foame”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel