Dietă. Cum folosești oțetul de mere pentru slăbire

Dieta de slăbire poate avea rezultate mult mai bune dacă incluzi și oțetul de mere printre obiceiurile alimentare. Iată cum îl poți folosi. 

Oțetul de mere este un veritabil rezervor de substanțe nutritive, el păstrând aproape toate mineralele conținute în fructe: calciu, sodiu, fosfor, siliciu, potasiu, magneziu fier. De asemenea, o serie de vitamine din complexul B și mai ales vitamina C se găsesc din plin în oțet de mere. Toți acești nutrienți, împreună cu acidul acetic și enzimele din compoziția oțetului de mere contribuie la stoparea depunerilor de grăsimi și reducerea celor existente. 

Cum folosești oțetul de mere în dietă

Potrivit Prevention.com, persoanele supraponderale pot să consume zilnic, la prânz, înainte de masă, câte două lingurițe de oțet de mere într-un pahar cu apă sau într-o cană cu ceai de fructe de pădure deshidratate (nu la plic). Licoarea se bea lent, înghițitură cu înghițitură.

În cazul celor care prezintă ateroscleroză (depuneri de colesterol pe vasele de sânge), este recomandat același remediu. Administrat în cure periodice, acest remediu ajută la reducerea colesterolului și încetinirea evoluției bolii.

Salatele de legume, aproape nelipsite din orice dietă, trebuie asezonate cu oțet de mere. 

Dieta te obosește? Iată cum te revigorezi

Oțetul de mere este indicat și în atenuarea stărilor de oboseală care apar adesea în cazul celor aflați la dietă. Se recomandă aceeași băutură: 2 lingurițe de oțet de mere cu apă. Remediul ajută și la combaterea constipației, o problemă frecventă în cazul persoanelor cu greutate crescută. 

Atenție! Terapia cu oțet de mere nu se folosește în paralel cu tratamente care includ laxative sau diuretice. Oțetul de mere are și el efect laxativ și diuretic, ceea ar putea determina tulburări digestive, inflamații intestinale, probleme cu rinichii sau ficatul. 

Băutură din fructe și oțet de mere

Iată o băutură revigorantă care se prepară din 800 g de fructe proaspete (mere, pere, ananas, mandarine și alte fructe de sezon), se mixează la blender, se adaugă 200 ml suc de citrice și un litru de apă minerală, trei linguri de miere și trei linguri de oțet de mere. Se amestecă bine, se pune în recipiente din sticlă și se păstrează la frigider, se consumă pe parcursul unei zile. Această băutură combate stresul și readuce buna dispoziție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel