Dieta cu indice glicemic scăzut. Alimente minune: nu necesită reducerea porțiilor

Scutaru Cristina / 07 oct 2018 / 16:40 Salveaza PDF Comentarii
dietă
Descriere foto: dietă

Dieta cu indice glicemic scăzut nu este o dietă săracă în carbohidrați și nici nu necesită reducerea porțiilor de mâncare. Planul de dietă presupune alegerea unor alimente cu indice glicemic scăzut pentru a menține nivelul glicemiei în limite normale.

Dieta pe bază de alimente cu indice glicemic scăzut include următoarele categorii de alimente:

Legume fără amidon – cele mai multe dintre legume au indice glicemic foarte scăzut, cu valori sub 10. De aceea sunt recomandate la orice masă. Încercați să mâncați zilnic măcar o porție de legume crude sau preparate la abur: frunze verzi (salată, rucola, spanac, varză), broccoli, fasole verde, dovlecel, sparanghel, castraveți, ceapă, ardei și altele.

CITIȚI CONTINUAREA PE DC MEDICAL





Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23