Specialistul în nutriție pentru pierderea în greutate Valentin Vasile dezvăluie, în cartea ”Stil de viață, nu dietă”, secretul alimentar (unul dintre ele) care vine la pachet cu multe beneficii, de la kilograme pierdute, la sănătate.
Alimentele pe care ar trebui să le incluzi în meniul săptămânal
Conform specialistului în nutriție sportivă, meniul săptămânal ar trebui să cuprindă legume variate, de sezon, cât mai variate, legume cu frunze verzi, carne slabă de pui, curcan, vită, oaie, pește oceanic, fructe de mare, lactate slabe, ouă, legume boabe, avocado, somon, semințe de in, fructe de pădure, fructe de sezon, citrice, ananas, nuci, semințe, alune, migdale crude.
Alimentele pe care să le excluzi din meniul tău
În schimb, trebuie să excluzi toate alimentele care conțin calorii goale, precum: cartofi prăjiți, prăjeli de tot felul, chipsuri, sosuri, maioneză, margarină, pizza, dulciuri din comerț, bere, vin și alte băuturi alcoolice, cereale rafinate, prăjituri, fursecuri, produse de patiserie, pâine, orez alb. Toate aceste alimente, în cele mai mici cantități, îngrașă.
Vezi și: Asta se întâmplă în corpul tău când mănânci friptură cu cartofi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News