Diego Armando Maradona va candida pentru funcția de președinte al FIFA

Fostul internaţional argentinian Diego Armando Maradona va candida pentru funcţia de preşedinte al FIFA, după ce elveţianul Joseph Blatter şi-a anunţat demisia la începutul lunii, a anunţat, luni, publicația franceză L'Equipe.

"Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFA. Mi-a spus acest lucru şi m-a autorizat să fac acest anunţ", a transmis jurnalistul şi scriitorul uruguayan Victor Hugo Morales, într-o postare pe Twitter.

Citește și: Zico și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al FIFA

Diego Armando Maradona, în vârstă de 54 de ani, a fost unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai lui Joseph Blatter. El este al treilea candidat care intră în cursa pentru șefia FIFA, după fostul internaţional brazilian Zico şi preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al Forului Internațional, la doar câteva zile după ce fusese ales pentru cel de-al cincilea mandat.

Comitetul Executiv extraordinar al FIFA va avea loc la 20 iulie, la Zurich, şedinţă în care se va stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte.

FIFA se confruntă cu un imens scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Vezi și: Interpol a suspendat un acord de 20 de milioane de euro cu FIFA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel