EXCLUSIV  Dide, referendum. Întrebare din Piața Victoriei pentru Iohannis: Sunteți de acord?

Protest Piaţa Victoriei 31 mai. Câți oameni sunt în stradă
Protest Piaţa Victoriei 31 mai. Câți oameni sunt în stradă

Protestatarii îi cer lui Klaus Iohannis să declanșeze un referendum după decizia CCR în legătură cu Laura Codruța Kovesi. 

Mai precis, Cristian Mihai Dide, un tânăr care este nelipsit din Piața Victoriei, vine cu această propunere, informează DC News.

"Sunteți de acord ca persoane condamnate pentru infracțiuni comise cu intenție să ocupe funcții publice?", este întrebarea propusă de Cristian Mihai Dide.

(w670)

Decizia CCR

În acest context, amintim că procurorii anticorupţie trag un semnal de alarmă şi îşi exprimă îngrijorarea faţă de potenţiala afectare a statutului de independenţă a procurorilor.

Reacţia DNA vine în contextul deciziei Curţii Constituţionale privind obligaţia preşedintelui României de a emite ordinul de revocare a şefei DNA.

"Este momentul să tragem un semnal de alarmă şi să ne exprimăm îngrijorarea faţă de potenţiala afectare a statutului de independenţă a procurorilor, care reprezintă o premisă esenţială a luptei împotriva corupţiei. Fără garanţiile legale existente în prezent, lupta împotriva corupţiei nu ar fi fost posibilă, iar pierderea acestor garanţii riscă să afecteze grav investigaţiile desfăşurate de procurorii anticorupţie", se arată într-un comunicat transmis de DNA, care precizează că reflectă punctul de vedere exprimat de procurorii anticorupţie.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel