Dide, celebrul protestatar, demers în premieră: SEMNAȚI și DISTRIBUIȚI

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Cristian Dide, celebrul protestar din Piața Victoriei, a lansat o petiție numită "Proteste fără amenzi" în atenția Procurorului General Augustin Lazăr. 

"Semnați și distribuiți pentru că vreau să duc o listă cu zeci de mii de semnatari. Primul demers pe care îl fac împotriva Jandarmeriei este să îi solicit Procurorului General Augustin Lazăr să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție un recurs în interesul legii.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că motivul pentru care Jandarmeria Română își permite să dea amenzi fără a ține cont de lege, îl reprezintă articolul 3 din legea 60/1991 pe care ei îl interpretează după bunul plac. ÎCCJ are autoritatea de a stabili o interpretare unitară astfel încât să nu mai fie nevoie să ne certăm în stradă cu jandarmii și ei să nu mai încalce instanțele de judecată cu procese verbale nule", a scris Cristian Dide pe Facebook.

În rândurile de mai jos vă prezentăm și textul petiției pe care o puteți semna AICI:

"Sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru o interpretare unitară a articolului 3 din legea 60/1991 care prevede că în exteriorul instituțiilor publice se poate protesta fără o declarare prealabilă.

De ce este important?

Din luna februarie 2017 până în prezent Jandarmeria Română a aplicat amenzi de aproape 100.000 lei celor care protestează pașnic împotriva corupției generalizate din România.

Vrem să oprim acest abuz și să promovăm dreptul la liberă exprimare fără a fi nevoie să încărcăm instanțele de judecată cu plângeri pentru amenzi abuzive întocmite de Jandarmeria Română."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel