Diaspora îl acuză pe Iohannis: lovituri pe la spate

Săptămâna această s-a încheiat perioadă în care candidații la Alegerile Parlamentare pentru diaspora au putut să se înscrie.

Daniel Țecu, candidat la Senat din partea PMP, a prezentat trei lovituri prin care guvernanții,  în ciuda declarațiilor de bune intenții, incearcă să îngenuncheze milioanele de românii din diaspora.

1. Nici un candidat independent nu s-a putut înscrie în cursa electorală. Poate cineva ar fi tentat să creadă că în diaspora nu există  candidați independenți capabili și care cunosc problemele românilor din afară țării... Total fals! Sunt foarte mulți cei care și-au dorit să candideze, numai că au fost anunțați cu doar cu 3 săptămâni înainte că trebuie să strângă nu 1000 de semnături cât era prevăzut inițial,  ci de aproape șapte ori mai mult, adică 6900. Această cifră este aproape greu de atins și în București, dar în afară țării este imposibilă,  deoarece  comunitățile noastre sunt foarte răsfirate. 

2. Chiar dacă FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a făcut nenumărate demersuri la Guvernul României și la Președintele României pentru a echilibra numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora, numărul a rămas același și răspunsurile la solicitări nu au apărut. Peste tot în tară avem 1 deputat la 76.000 de locuitori, iar in cazul minorităților, pentru  300.000 de persoane sunt prevăzute 18 posturi de parlamentari; milioanele de români din diaspora sunt reprezentați doar de 6 parlamentari.

3.Dar batjocora pentru românii din diaspora nu se oprește aici. Chiar dacă pe listele permanente din diaspora sunt 600 000 de români cu domiciliul în străinătate și doar 10 000 cu rezidență în străinătate, români cu domiciliul în străinătate, nu pot candida. 

"Este ca și cum s-ar face alegeri pentru primăria municipiului Iași, însă legea ar interzice ca cetățenii de acolo să aibă voie să candideze. Cum s-a ajuns aici? Printr-o totală lipsă de profesionalism și  coerență a decidenților noștri. Aprobarea unei legi electorale defectuase, lipsa de reacție și de implicare a Guvernului și Președinției în repararea acestor nedreptăți ne face să credem că asistăm la un plan bine pus la punct de a umili încă odată românii din diaspora, la fel că în noiembrie 2014" A declarat Daniel Tecu,  Candidat Senat, pentru românii de pretutindeni.                                 .

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel