Diaspora. Domeniul preferat de românii care vor să se întoarcă

IT-ul ar putea reprezenta unul dintre cele mai atractive domenii pentru românii din Diaspora care vor să revină în țară.

România se profilează tot mai mult ca și un hub IT în regiune și acest lucru duce, prin urmare, la venituri peste medie pentru salariații din acest domeniu. Acum, comparativ cu 5-10 ani în urmă, IT-știi din România au un nivel de trai ridicat raportat la nivelul pieței și economiei locale, așadar, pentru specialiștii care și-ar dori să se reîntoarcă în țară, acest lucru poate constitui un argument în plus, a mai declarat Raluca Peneș, HR Coordinator Smartree, compania care a realizat studiul, scrie Agerpres.

Ea a subliniat că, în plus, segmentul tehnologic oferă angajaților o serie de beneficii atractive, precum flexibilitatea programului de muncă, inclusiv posibilitatea de a lucra remote un număr de zile pe săptămână.

Analiza mai arată că în domeniile construcții, vânzări sau în sistemul medical, deși există joburi disponibile și în România, salariile nu sunt la fel de atractive și, probabil, nu vor atrage întoarcerea acestora în țară.

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 și oferă o gamă completă de servicii: de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel