Diana Tușa le cere lui Igaș și Baconschi să pună la dispozția situația tuturor românilor din străinătate

diana tusa
diana tusa

Diana Tușa, deputat PNL de Brăila, le cere șefilor ministerelor de Interne și Externe, Traian Igaș și Teordor Baconschi, să pună la dispoziție situația tuturor românilor  din străinătate și evoluţia fenomenului stabilirii domiciliului sau reşedinţei cetăţenilor români în străinătate, din 2008 până în prezent.

”Având în vedere faptul că Ministerul Afacerilor Externe lucrează la un proiect de lege prin care se doreşte introducerea sistemului de vot prin corespondenţă pentru românii din afara graniţelor, este deosebit de important să avem date concrete în ceea ce îi priveşte pe cetăţenii români din străinătate.

Din aceste considerente vă solicit să puneţi la dispoziţie situaţia exactă, pe fiecare ţară în parte, a cetăţenilor români care figurează ca având domiciliul sau reşedinţa în ţările respective, conform datelor înregistrate de ambasadele şi oficiile consulare din străinătate”, se arată în interpelarea adresată lui Baconschi.

De asemnea în interpelarea adresată lui Igaș, Diana Tușa, îi cere să pună la dispoziţie situaţia exactă, pe fiecare ţară în parte, a cetăţenilor români care figurează ca având domiciliul sau reşedinţa în ţările respective, conform datelor înregistrate de către Direcţia pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date şi Direcţia generală de Paşapoarte.

Deputatul PNL le cere ambilor miniștri să precizeze care a fost evoluţia fenomenului stabilirii domiciliului sau reşedinţei cetăţenilor români în străinătate, din 2008 până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel