EXCLUSIV  Diana Tache dă cărțile pe față despre Fritz și criza din Timișoara. Ciuvică: E ceva HORROR!

Sursa foto: Facebook Diana Tache
Sursa foto: Facebook Diana Tache

Jurnalista Diana Tache a vorbit despre situația în care se află primarul Timișoarei, în acest moment.

În luna mai, Colterm a fost amendată cu 27 de milioane de euro pentru că nu a achiziționat la timp certificatele verzi, obligatorii pentru toate societățile de termoficare ce poluează.

Acum, din data de 27 octombrie, 50.000 de gospodării, spitalele, școlile au rămas fără căldură și apă caldă în Timișoara. E.ON a întrerupt furnizarea de gaz către Colterm, compania de termoficare înglodată de zeci de ani în datorii și intrată în insolvență. 

"Apropo de discuţia asta că nu au căldură în Timişoara, că nu a plătit ăla chestii... Am văzut ideea asta "domnule, ar trebui Guvernul să dea bani de la Fondul de Rezervă". Asta e horror! Cum să dea Guvernul bani pentru miliardele pe care le-a prăduit Fritz în Timişoara? Pe bune, acum? A plătit Primăria amendă de 27 de milioane de euro. Să vă dau un exemplu. Nicușor Constantinescu, tovarăşul lui Mazăre de la Constanța, de la Consiliul Județean, şi-a luat vreo 15 ani de puşcărie. Un dosar era pe o speţă în care el a refuzat să semneze să dea nişte bani unei chestii care era în subordinea Consiliului Judeţean ca aia să îşi plătească telefonul şi electricitatea. Erau sume de zeci de mii de lei.

Ăsta nu a vrut să semneze şi nu a vrut să le dea bani. Onorata instanţă, în dosarul făcut de DNA, l-a băgat pe ani mulţi la puşcărie. Pe ăsta l-a băgat cel puţin 5 ani pentru că a refuzat să plătească nişte bani. Fritz a refuzat să le plătească ăstora certificatele verzi, a primit şi amendă de 20 şi ceva de milioane de euro - în afară de amendă, trebuie să plătească şi certificatele - şi nu are nimeni nicio treabă cu el. Înțeleg și cu statul de drept și cu asta, dar chiar la mișto? Pe bune, acum? Pentru faptul că e neamț, că îl cheamă Fritz nu are nicio treabă sau faptul că e USR-ist?", a spus Mugur Ciuvică, în emisiunea Miercurea Neagră, de la DCNews TV. 

"Nu face nimic DNA-ul fiindcă este vorba de USR-iști"

"Nu face nimic DNA-ul fiindcă este vorba de USR-iști. Cât a guvernat PSD-ul, cât a guvernat şi PNL-ul, cât au guvernat ei, în fiecare zi, dacă nu puneau muzică la boxe să distrugă şedinţele cu legile Justiţiei, făceau nişte plângeri penale. Auzeam de abuz în serviciu, de dimineaţă până seara, mai abitir din gura USR-iștilor. Nu se poate! Nu poţi să vii tu de la PSD, de la PNL şi să vorbeşti despre incompetenţa lui Fritz când aici este vorba de o faptă penală. Să se autosesizeze, să facă plângeri pentru că Parchetul nu se autosesizează. (...) Plângeri penale pentru că, indiferent cum ar fi, 27 de milioane de euro Fritz nu i-a plătit de la mama lui de acasă", a spus Diana Tache.

"E ceva horror! Omul nu a vrut să achite bani şi a primit amendă Primăria 27 de milioane de euro, cu certificatele verzi, cu nebunia asta europeană. Eu ştiam nişte chestii despre problema asta cu căldura din Timişoara, dar nu ştiam dimensiunea ororii de acolo şi ce a făcut omul ăsta. Absolut bătaie de joc! E bine, cumva, că se întâmplă, ca să să vadă lumea. Nu erau timişorenii fruncea? Nu ieşeau ei în Piaţa Operei să apere justiţia şi erau împotriva corupţiei, că a furat Dragnea 100.000 de lei că le-a angajat pe cele două femei la Teleorman? Când a câștigat Fritz, ce bucurie!", a spus Mugur Ciuvică.

Soluție pentru Timișoara

Virgil Popescu, ministrul interimar al Energiei, a anunţat, astăzi, o soluţie provizorie pentru încălzirea din Timişoara. 

"Vreau să anunţ că astăzi am reuşit să găsim o soluţie, provizorie, e adevărat, pentru încălzirea municipiului Timişoara pentru încă o săptămână", a spus Popescu, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de aprobare a OUG privind compensarea creşterii preţurilor la energie.

El a făcut un apel la municipalitate să rezolve în continuare această problemă

"Sper şi fac apel la municipalitate să rezolve odată problema aceasta. Când a fost introdusă compania în insolvenţă trebuia să gândească ce se întâmplă cu acest lucru. Noi am reuşit astăzi, împreună, să găsim o soluţie, dar trebuie să gândească şi de unde facem rost de finanţare", a adăugat Popescu.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat oficial că de marţi de la prânz E.ON a sistat furnizarea gazului pentru societatea de termoficare Colterm.

"Ştiu că este o veste devastatoare pentru cei care suferă în spitale, personalul medical, pentru cei care stau acasă, au copii mici, sunt în vârstă, care poate lucrează de acasă. Vom face tot posibilul să repornim căldura, cât de repede posibil, în Timişoara", a spus Dominic Fritz, citat de Agerpres. 

Emisiunea completă, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel