Diaconescu (PMP): „Voi fi un avocat al interesului Republicii Moldova”

Cristian Diaconescu / Foto: Facebook, arhivă
Cristian Diaconescu / Foto: Facebook, arhivă

„Îmi voi folosi toate cunoștințele și expertiza pe care le-am dobândit în cariera mea de diplomat și voi fi un avocat al interesului Republicii Moldova”, asigură președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Printr-un comunicat de presă, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a transmis că „în această dimineață, am avut o discuție foarte bună cu doamna Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.”

„M-a bucurat faptul că domnia sa și-a exprimat disponibilitatea de a avea un dialog pe teme de interes comun. Doamna Președinte și-a reiterat încrederea că Republica Modova va face pașii necesari pentru modernizarea atât de așteptată și va înregistra progrese majore pe drumul său european în cooperare strânsă cu România.”, a afirmat Cristian Diaconescu. 

„Maia Sandu este politicianul în jurul căruia Republica Moldova poate să își construiască un viitor mai bun. Președintele Republicii Moldova are forța politică, maturitatea și viziunea necesară pentru a imprima direcția corectă pro-europeană, pentru a face reformele necesare ce vor duce într-un final la un trai mai bun pentru cetățeni. Știm cu toții, că Maia Sandu este mai mult decât o ”prietenă a României” și reprezintă cel mai bun partener pe care poate să îl aibă țara noastră în Republica Moldova.”, mai arată comunicatul. 

În încheiere, președintele PMP a dezvăluit că, „în cadrul discuțiilor, am asigurat-o pe doamna Președinte de tot sprijinul politic al PMP, de faptul că îmi voi folosi toate cunoștințele și expertiza pe care le-am dobândit în cariera mea de diplomat și voi fi un avocat al interesului Republicii Moldova.

Așa cum ani de zile am militat pentru ca Republica Moldova să ajungă în poziția de a avea un Acord de Asociere și Cooperare cu UE, așa voi acționa și de acum înainte pentru a se face posibil procesul de integrare europeană.”

1. -imagine fara descriere- (pmp_cristian_diaconescu_61185400.jpg)

Foto: PMP

VEZI ȘI: „Limba moldovenească“, înlocuită cu „limba română“ în Constituția Republicii Moldova. AȘM, cerință pentru Maia Sandu

Academia de Științe a Moldovei le cere președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și premierului statului, Natalia Gavrilița, să întreprindă măsurile necesare pentru modificarea în Constituție a sintagmei „limba moldovenească“ cu „limba română“.

„Academia de Științe a Moldovei susține inițiativa Consiliului Uniunii Scriitorilor din Moldova, a Institutului de Filologie Română ,,B.P.Hasdeu” și a Institutului de Istorie de a relua apelul de modificare în Parlament a articolului 13 din Constituție conform adevărului științific.

Repunerea în normalitate legislativă a denumirii corecte a limbii noastre ar pune capăt infinitelor discuții inutile care se duc în jurul acestei probleme, tuturor speculațiilor care se fac de câteva decenii, ar spori imaginea republicii noastre în întreaga lume și ar asigura procesul ei de integrare europeană. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel