Diaconescu, atac la politicieni: 2013 a fost anul lui “nu-i destul”

cristiandiaconescu
cristiandiaconescu

Consilierul președintelui Traian Băsescu, Cristian Diaconescu, într-o retrospectivă a anului care se va încheia peste câteva zile, a lansat critici dure, nu numai la adresa Puterii, ci și a Opoziției, previzionând că 2014 nu va fi mai bun "până ce nu va fi într-adevăr destul, dar destul pentru toată lumea".

"Peste doar câteva zile, anul lui “nu-i destul” se va încheia", a scris consilierul prezidențial pe blogul său personal, apreciind că "poate că anul acesta merită să se încheie atât de stupid", aluzie la deciza deputaților de a-l lăsa pe conservatorul Gheorghe Coman fără imunitate parlamentară.

"Va fi 2014 mai bun pentru că dintr-un Parlament, așa cum este și așa cum îl vedeți și voi și lume întreagă, va lipsi parlamentarul căruia nu-i voi pomeni numele aici? Nu, din contră. 2014 nu ar fi mai bun nici dacă ar urma unui an care nu ar fi venit după marele an al mistificării, anul delirului în guvernarea care se sprijină pe o majoritate pe care ar geloasă și cea mai îndoielnică dictatură africană sau… anul bucuriilor și mulțumirilor clandestine. Nu, probabil că 2014 nu ar fi fost mai bun nici dacă am fi fost un strop mai norocoși, mai inspirați sau mai responsabili. Genul acesta de optimism “ajutat” cu terapia minciunii nu-mi place deloc, îmi pare rău", a susținut în continare Cristian Diaconescu.

Potrivit consilierului prezidențial, "2013 a fost, fără îndoială, anul lui “nu-i destul”.

El își argumentează opinia, precizând că "nu a fost destul" pentru că România a "întors istoria viitorului și s-a abătut din drumul democratic și european, a demonstrat că "ireversibil", de fapt nu există", că poporul a încredințat puterea în proporție de 50-60% actualei Alianțe.

"La numai cateva luni ne-am trezit cum mastodontul care guverneaza astazi tara, a inceput sa ciugule din ceea ce mai ramasese drept opozitie parlamentara aici, in tara in care democratia implineste doar 24 de ani, pentru ca… nu era destul. Si nu a fost destul – au vrut si au spus-o raspicat – marea lor obsesie, justitia, sa le devina sluga la picioare, dar ironie, nici asta nu a fost destul. Imunitatea parlamentara nu le-a mai fost suficienta si incapatoare, si-au dorit ca niciodata, dar niciodata legea sa nu ii mai atinga, dar nici asta nu a fost destul si repede au incropit o lege de amnistie care sa ii aduca langa ei si pe aceia pe care justitia ii dovedise deja hoti sau corupti si-i condamnase. E aberant, dar nu a fost destul. Nu a fost destula mascarada “opozitiei” lor la taxele de dreapta si au adus din prima zi de guvernare taxe mai mari, taxe noi si institutii care s-au vrut mai harnice si mai eficiente. Ce credeti? Nu, nu a fost destul ca s-au consacrat a fi cei mai nefrecventabili agresori ai democratiei si statului de drept – au vrut sa va arate ca pot duce delirul pana la capat – ce oroare, o Constitutie croita dupa chipul si asemanarea lor… Nimic nu e destul", a mai precizat Diaconescu.

Opoziția, o dreaptă care nu se mai "coagulează"

Nici activitatea Opoziției nu a fost omisă în analiza critică a consilierului prezidențial: "2013 mai este si anul enervantelor lamentari pentru o opozitiei care nu mai devine odata unita si puternica si a unei drepte care nu se mai “coaguleaza” de parca unirea, coagularea si insanatosirea opozitiei si a dreptei politice din tara aceasta s-ar putea face la comanda precum …bucuria. Nu dragii mei – pana ce nu va fi intr-adevar destul, dar destul pentru toata lumea, nu vom avea nici opozitie, nici dreapta, asa cum astazi nu avem nici putere si nici stanga autentica. Cum oare este posibil sa contrapui o dreapta adunata si autentica unei puteri mimetice de stanga a carei principala preocupare este spolierea celor care muncesc si etalarea unor gesturi stangace in fata unui auditoriu pentru care inca nu este destul?".

Sfatul lui Diaconescu pentru a vedea cum va fi 2014 

Cristian Diaconescu consideră că este "oribil, dar încă nu este destul" faptul că nimeni nu este îngrijorat că "Occidentul se cruceste cand aude ispravile puterii de la Bucuresti, lumea se intreaba incotro merge Romania, iar Europa se intreaba daca mai suntem compatibili cu ei sau nu".

În final, consilierul președintelui Traian Băsescu a conchis: "Voi incheia prin a va spune ca daca vreti sa va imaginati cum va fi anul care vine, va trebui sa consultati ultimele sondaje ale puterii USL. Procente de peste 60%, victorii electorale rasunatoare – toate, povesti de succes cu aceiasi protagonisti, aceiasi eroi, aceiasi vinovati si aceiasi invinsi. Nu e greu sa ii identificati pe fiecare dintre ei. Si nu va fi destul decat atunci cand va fi destul pentru toti, sau pentru cei mai multi dintre voi – inevitabil momentul acesta va veni mai devreme sau mai tarziu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel