Dezvăluiri șocante ale unei mari campioane: M-a călcat în picioare

Multipla campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică Maria Olaru face dezvăluiri tulburătoare despre cele teroarea suportată din partea celor care i-au fost antrenori pe perioada carierei sale sportive. Maria Olaru îşi va lansa în curând cartea în care povesteşte cum a fost tratată inclusiv de Octavian Bellu, Mariana Bitang sau Lili Cosma.

Cartea scrisă de Maria Olaru - „Prețul Aurului. Sinceritate incomodă” - va avea lansarea oficială sâmbătă, la 13:30, la București. Evenimentul va avea loc la Târgul de carte BOOKFEST, de la Romexpo. Apoi, volumul va putea fi achiziționat de la standul editurii Vremea, scrie gsp.ro.

Iată doar câteva pasaje tulburătoare din cartea autobiografică a Mariei Olaru:  

"După‑amiază a fost teroare. Am început cu sol, m‑a bătut și s‑a purtat urât cu mine. Mi‑a dat de două ori tare cu cauciucul peste fund. După ce m‑a bătut, nu am mai făcut nimic. Îi făceam în contră și făceam mutre. Apoi m‑a trecut la sărituri.

(...) Uneori, teroarea e mai greu de suportat când te temi că vei fi pedepsită, decât pedeapsa în sine".

"Am avut o zi foarte proastă. La antrenamentul de dimineață am mers prost. De când m‑am trezit din pat mă durea spatele foarte tare. Atunci la antrenament nu am putut să fac mai nimic.

Când a văzut d‑nul Cărpinișan că fac prost la treișaizeci, a început să mă bată. Mi‑a tras trei palme până la bârnă. La bârnă am stat în fața lui în poziție de drepți și iar mi‑a tras o palmă, apoi m‑am urcat din nou pe paralele și iar am făcut prost pentru că mă durea spatele din ce în ce mai tare.

Când m‑am dat jos, iar m‑a bătut, mi‑a dat cu palma peste față și m‑a trântit jos pe parchet, când eram jos acolo a început să mă calce în picioare. Plângeam foarte tare. Mi s‑au umflat ochii și fața. La ochi eram puțin vânătă".

Maria Olaru s-a născut pe 4 iunie 1982, la Fălticeni. În 1996, a cucerit medalia de aur la sărituri la Europenele de tineret şi a câştigat prestigiosul concurs Top Gym Trophy, desfăşurat la Charleroi, în Belgia.

La Campionatele Europene din 1998, disputate la St. Petersburg, a câștigat aurul cu echipa şi s-a clasat pe poziţia a doua la sărituri.

Un an mai târziu, la Tianjin, a devenit doar a doua gimnastă din România care cucereşte titlul mondial la individual-compus, succes dublat de cel din concursul pe echipe. De asemenea, a obţinut o medalie de bronz la sărituri.

În schimb, la Olimpiada din 2000, de la Sydney, a cucerit medalia de aur cu echipa României şi a terminat pe locul 2 la individual-compus, poziţie pe care a urcat după descalificarea Andreei Răducan.

Maria Olaru și-a finalizat studiile la Universitatea de Vest din Timişoara, unde a devenit profesor asistent în cadrul Facultaţii de Educaţie Fizică şi Sport.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel