Dezvăluiri exclusive din ședința PSD: Răspunsuri cheie date de Cioloș

Premierul desemnat Dacian Cioloș a fost prezent, duminică, la ședința Comitetului Executiv al PSD, pentru a se asigura că Executivul său va fi votat de social-democrați la învestitura în Parlament. Totodată, el și-a prezentat lista de miniștri, programul de guvernare și le-a explicat liderilor PSD ce își propune să facă la Palatul Victoria.

Social-democrații i-au adresat mai multe întrebări lui Dacian Cioloș, în general tehnice. Printre acestea: dacă va menține sau va acorda creșterile de pensii și salarii, dacă va menține Codul fiscal, dacă va pune noi taxe și impozite sau le va crește pe cele vechi, dacă va acorda creșterea de zece procente la salariile bugetarilor. La toate aceste întrebări, premierul desemnat a răspuns favorabil. Deci, s-a angajat în PSD că va menține taxele și că va da creșterea de salarii la bugetari. Cioloș a promis că nu va ”depesediza” administrația, eliminând din eșalonul doi apropiații PSD.

Nu își face partid

La sfârșit, dincolo de aceste întrebări tehnice, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, i-a pus lui Dacian Cioloș o întrebare politică: ”Domnule Cioloș, aveți în misiune sau în intenție ca, pe structura acestui guvern, sau folosindu-vă de acest guvern, să construiți un nou partid?”

Premierul desemnat a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, că va sta doar zece luni la Palatul Victoria, până la alegeri, când va veni un nou guvern politic, cum va rezulta el din alegeri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel