Dezvăluiri din interiorul PNL. A început o luptă pentru putere!

Deputatul Octavian Marius Popa afirmă că pleacă din PNL şi se alătură ALDE deoarece actuala conducere a liberalilor nu mai ţine cont de niciun principiu democratic, deciziile se iau de către un grup restrâns şi sunt înlăturaţi 'oamenii incomozi binomului Vasile Blaga - Alina Gorghiu'.

Popa a adresat, miercuri, o scrisoare alegătorilor PNL pentru a explica de ce s-a alăturat ALDE.

'De ce am decis să plec acum, după 26 ani? În primul rând pentru că PNL nu mai este partidul în care am intrat şi am crezut. În acest partid nu mai există pic de democraţie internă, nici de libertate de exprimare. Actuala conducere nu mai respectă nici propriul statut, nici legea partidelor politice, şi de altfel nu mai ţine cont de niciun principiu democratic. Deciziile se iau de către un grup restrâns de oameni, apoi, după ce sunt făcute publice, sunt supuse votului formal al Biroului Permanent Naţional. În partid a început deja o luptă pentru putere, concretizată prin înlăturarea oamenilor incomozi actualei conduceri şi mai ales binomului Vasile Blaga - Alina Gorghiu', susţine Popa.

El arată că niciunul dintre grupurile de putere din PNL - din jurul lui Cătălin Predoiu sau al lui Ilie Bolojan - nu reprezintă o soluţie pentru renaşterea spiritului liberal, iar scoaterea din scenă a lui Ludovic Orban şi decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din viaţa politică au însemnat pierderea speranţei că acest partid s-ar putea regăsi.

'Partidul practică de mult timp, din păcate, o politică duplicitară faţă de propriul său electorat. Îşi asumă principii pe care nu le respectă şi încearcă să îşi păcălească, fără prea mare abilitate, în primul rând membrii şi simpatizanţii. (...) Actuala conducere a PNL nu mai are decât obiectivul de a câştiga alegerile, obiectiv deja ratat, şi cel de a se menţine cu orice preţ la conducerea partidului', mai susţine deputatul.

El consideră că PNL riscă să aibă un destin tragic de a acoperi de ridicol imaginea prestigioasă a vechiului partid. Octavian Popa a menţionat că, în februarie 2016, a fost înlăturat din funcţia de preşedinte ales al PNL Tulcea într-un mod nestatutar şi nedemocratic, printr-o decizie ilegală a actualei conduceri centrale a formaţiunii. De asemenea, Popa susţine că activitatea parlamentară a liberalilor este îngreunată de decizii politico-birocratice impuse de actuala conducere.

'După 26 de ani de apartenenţă la PNL, am decis să mă retrag din acest partid. Decizia am luat-o foarte greu, întrucât am fost şi rămân un adversar al traseismului politic. (...) Voi continua să lupt pentru valorile şi principiile liberale, cele pentru care am intrat în politică acum 26 de ani, alături de un liberal autentic, aşa cum este Călin Popescu-Tăriceanu, şi alături de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), singura formaţiune care, în acest moment, reprezintă cu adevărat mişcarea şi curentul liberal din România', afirmă Popa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel