Dezvăluiri din interior! Ce le-a propus Iohannis partidelor

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Consultările între președintele Klaus Iohannis și partidele parlamentare, în vederea desemnării viitorului premier, s-au încheiat marți.

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a afirmat marţi că preşedintele Klaus Iohannis a prezentat un plan în opt puncte cu care au fost de acord. El a precizat că, în cazul în care viitorul premier va avea un profil care să corespundă lucrurilor pe care le-au discutat cu şeful statului, minoritățile îl vor susţine.

'Dacă premierul va avea un profil care (...) să corespundă lucrurilor pe care le-am discutat astăzi, da (îl vom susţine - n.r.)', a declarat Varujan Pambuccian după consultările de la Cotroceni, întrebat dacă minorităţile vor vota orice premier propus de şeful statului.

'Preşedintele ne-a expus un plan în opt puncte, nu aş spune pentru viitorul apropiat, pentru că sunt multe chestiuni acolo care ţin de termenul lung şi care probabil vor transforma societatea românească în viitor, plan cu care am fost de acord. Nu am discutat despre persoane, nu am discutat o persoană. Credem că în acest moment este atributul preşedintelui să nominalizeze o persoană. Am discutat mult despre cum trebuie să arate un Guvern, despre care sunt principiile după care trebuie să ducem lucrurile înainte. A fost o abordare foarte pe gustul nostru, o abordare extrem de raţională şi extrem de echilibrată şi una din puţinele dăţi când s-a discutat mai mult despre principii decât despre persoane, ceea ce e foarte important', a mai precizat Pambuccian. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel