Dezincriminarea conflictului de interese a parlamentarilor, la CCR. Ce spune Zegrean

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR,  a declarat miercuri, înainte de începerea ședinței Curții în care se discută despre dezincriminarea conflictului de interese, dar și pe marginea statutului aleșilor locali, că toate legile trebuie respectate.

Întrebat despre sesizarea privind dezincriminarea conflictului de interese, acesta a explicat: "În general, Codul penal nu vorbește despre o categorie anume de oameni, se referă în mod general. Nu trebuie să scrie în lege că n-ai voie să furi ca să știi că nu trebuie să furi, de exemplu. Ați văzut scris în vreo lege că n-ai voie să furi sau n-ai voie să omori? Nu scrie așa ceva. Toate legile trebuie respectate. Dacă n-ar trebui, nu s-ar mai face sau ar scrie acolo: respectă numai cine vrea.

[citeste si]

Judecătorii Curții Constituționale iau în discuție miercuri sesizarea a 99 de parlamentari privind proiectul de lege care duce la dezincriminarea conflictului de interese în cazul senatorilor și deputaților ce și-au angajat rudele la birourile parlamentare până în anul 2013 și pe cea a președintelui Klaus Iohannis privind neconstituționalitatea legii referitoare la statutul aleșilor locali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel