Dezbateri la Strasbourg. Dragnea, mesaj pentru Dăncilă: Se simte o...

Rodica Mitu / 03 oct 2018 / 17:20 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Liviu Dragnea, lider al PSD, a felicitat-o pe Viorica Dăncilă pentru prestaţia avută la dezbaterile de la Strasbourg şi a adăugat că drepturile cetăţenilor europeni trebuie respectate în toate ţările membre, inclusiv în România, 'pentru care se simte o dublă măsură'.

'Vreau să o felicit cu toată forţa pe doamna prim ministru Dăncilă pentru prestaţia de azi, pentru poziţia pe care a avut-o şi pentru demnitatea cu care a apărat poziţia României şi a apărat şi imaginea României în Parlamentul European. Am urmărit şi dezbaterea din Comisia LIBE şi am urmărit şi intervenţiile de astăzi (...) Cred că ceea ce e important să se întâmple, şi noi am solicitat mereu, este să se construiască un dialog. Dar nu să fie un dialog doar într-o singură direcţie. Trebuie ascultate argumentele fiecărei ţări. Nu cred că mai trebuie să fie date sentinţe pentru că există o campanie mai bună de manipulare sau o campanie mai agresivă dintr-o anumită parte. Şi doamna prim-ministru şi noi am spus în permanenţă că vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia - tot timpul s-a ţinut cont. Dar în acelaşi timp nu trebuie să uităm că şi deciziile CCR din România sunt obligatorii', a declarat Dragnea la Parlament.

Concurs de opinii

Întrebat cum comentează unele declaraţii critice la adresa României ale prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, Dragnea a spus: 'Putem face un concurs de opinii. Eu sunt convins că dacă dl. Timmermans va fi în continuare deschis spre dialog, aşa cum a şi spus, cum i-a spus şi doamnei prim ministru Dăncilă, o să constate şi dumnealui şi alţi oficiali europeni că România merge în direcţia bună, nu greşită'.

Liderul PSD susţine că nu se pune problema activării pentru România a articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, context în care a vorbit despre 'dubla măsură'. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26