Dezbateri la Strasbourg. Dragnea, mesaj pentru Dăncilă: Se simte o...

Liviu Dragnea, lider al PSD, a felicitat-o pe Viorica Dăncilă pentru prestaţia avută la dezbaterile de la Strasbourg şi a adăugat că drepturile cetăţenilor europeni trebuie respectate în toate ţările membre, inclusiv în România, 'pentru care se simte o dublă măsură'.

'Vreau să o felicit cu toată forţa pe doamna prim ministru Dăncilă pentru prestaţia de azi, pentru poziţia pe care a avut-o şi pentru demnitatea cu care a apărat poziţia României şi a apărat şi imaginea României în Parlamentul European. Am urmărit şi dezbaterea din Comisia LIBE şi am urmărit şi intervenţiile de astăzi (...) Cred că ceea ce e important să se întâmple, şi noi am solicitat mereu, este să se construiască un dialog. Dar nu să fie un dialog doar într-o singură direcţie. Trebuie ascultate argumentele fiecărei ţări. Nu cred că mai trebuie să fie date sentinţe pentru că există o campanie mai bună de manipulare sau o campanie mai agresivă dintr-o anumită parte. Şi doamna prim-ministru şi noi am spus în permanenţă că vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia - tot timpul s-a ţinut cont. Dar în acelaşi timp nu trebuie să uităm că şi deciziile CCR din România sunt obligatorii', a declarat Dragnea la Parlament.

Concurs de opinii

Întrebat cum comentează unele declaraţii critice la adresa României ale prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, Dragnea a spus: 'Putem face un concurs de opinii. Eu sunt convins că dacă dl. Timmermans va fi în continuare deschis spre dialog, aşa cum a şi spus, cum i-a spus şi doamnei prim ministru Dăncilă, o să constate şi dumnealui şi alţi oficiali europeni că România merge în direcţia bună, nu greşită'.

Liderul PSD susţine că nu se pune problema activării pentru România a articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, context în care a vorbit despre 'dubla măsură'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel