Dezbateri aprinse. Europarlamentar: Să spunem lucrurilor pe nume

Europarlamentarul Laurențiu Rebega și Fundația Națiunilor și Libertăților au organizat sâmbătă conferința ”Uniunea Europeană și provocări economice pentru România”.

Evenimentul a fost legat de apropiata aniversare a zece ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene.  Prezentările au fost urmate de dezbateri aprinse, cei aflați în sală oferind exemple concrete din aria accesării fondurilor europene și punând conferențiarilor întrebări tăioase, dar pertinente, mai ales asupra perspectivelor de viitor ale Uniunii Europene.

Laurențiu Rebega a conchis: ”Sunt bucuros că această inițiativă a noastră a fost un real succes, iar când spun asta, mă refer nu numai la prezentările pline de substanță ale conferențiarilor, ci și, mai ales, la reacția publicului. Am primit din sală, de la participanți, un feed-back extraordinar. Au vorbit întreprinzători, fermieri, dar și oameni obișnuiți, care erau preocupați de evoluțiile economice din România și din UE. Din acest punct de vedere, cred că și publicul, dar și eu, ca organizator, plecăm acasă cu un plus de cunoaștere, dar și cu teme noi, la care trebuie să reflectăm. Oricum, o primă idee care a apărut în cadrul dezbaterilor este aceea că aceste întâlniri sunt necesare și benefice. Mă gândesc, de aceea, că ar fi util să instituționalizăm aceste conferințe într-o serie pe care să o punem sub titlul "Să spunem lucrurilor pe nume!". Cred că asemenea schimburi de idei ne vor folosi și nouă, europarlamentarilor, și politicienilor din țară, dar și publicului larg din România. Se vede clar că oamenii au încetat să mai fie euforici fără motiv, apatici sau dezinteresați. Dimpotrivă, românii vor să fie informați, vor să se implice, vor ca dorințele lor să conteze!”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel