DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. Ludovic Orban și Theodor Paleologu, despre confruntarea electorală de la Realitatea TV

Prima dezbatere televizată între cei doi candidați la prezidențiale, Klaus Iohannis și Victor Ponta, a fost ca un meci de box, consideră prim-vicepreședintele ACL Ludovic Orban. Și deputatul Theodor Paleologu, analizând dezbaterea de la Realitatea TV de marți seară, a arătat ce candidat a punctat mai mult dacă respectiva confruntare ar fi privită ca un meci de box.

În opinia prim-vicepreședintele ACL Ludovic Orban, "Klaus Iohannis a arătat limpede prin participarea la această emisiune respectul față de cetățean și prin întreaga sa conduită în cadrul acestei emisiuni a arătat bun-simț, civilizație, a arătat faptul că are capacitatea de a conduce România, are capacitatea de a arăta românilor că este nevoie de un altfel de președinte", citează Agerpres.

Potrivit lui Orban, dezbaterea de marți seară între Victor Ponta și Klaus Iohannis seamână cu un "meci de box în care, la cererea publicului, Klaus Iohannis, deși nu s-a încălzit, deși nu știa cine sunt arbitrii, deși nu știa foarte clar condițiile, sala și ringul în care se desfășoară meciul de box, a acceptat să intre în ring".

Orban a mai susținut, în conferința de presă organizată miercuri, că Iohannis ar fi "câștigat prima repriză, deși candidatul ACL a boxat regulamentar, cu mănuși", iar "contracandidatul său a boxat fără mănuși, a lovit permanent sub centură, a încercat sistematic să-i adreseze ocări partenerului său de dezbatere".

El s-a referit la "aroganța și obrăznicia și modul aproape mojic" în care Ponta și aproape întreg stafful său s-ar fi comportat față de Iohannis.

"După finalul turului unu au fost sute de declarații mincinoase ale liderilor PSD și ale jurnaliștilor vânduți lui Victor Ponta care și-au abandonat meseria de jurnaliști cum că d-lui Iohannis îi e frică de dezbateri. S-a arătat clar și limpede că dl Iohannis a participat la dezbatere și nu numai că a participat la dezbatere, deși a participat la o dezbatere care nu s-a desfășurat în condiții negociate, a reușit să se impună prin eleganță, fair-play, atitudine, prestanță în fața unui candidat nevricos, care era ca un școlar tocilar care s-a prezentat la teză, numai că nu era foarte sigur că mai ține minte ce a învățat pe dinafară și a simțit nevoia să vină și cu copiuțe", a spus Orban.

Ce spune Theodor Paleologu

Un alt susținător al candidatului ACL la Președinție, deputatul Theodor Paleologu și-a exprimat, miercuri, la RFI, opinia în legătură cu dezbaterea televizată între Victor Ponta și Klaus Iohannis de la Realitatea TV": "Dacă o asemenea dezbatere e o luptă de cocoşi, atunci sigur, Ponta a fost mai clonţos. Dacă-i o partidă de box, sigur, Ponta a dat mai mulţi pumni. Dacă-i un concurs de minciuni, clar, Ponta a câştigat detaşat. Dacă însă ne interesează caracterul preşedintelui, atunci mie mi se pare evident că Iohannis este infinit preferabil. Dacă ne interesează caracterul omului, dezbaterea de ieri este în mod absolut evident favorabilă lui Iohannis", a apreciat Paleologu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel