DEZBATERE PONTA-IOHANNIS: De ce a mers Klaus Iohannis la dezbaterea cu Ponta de la Realitatea TV

Prim-vicepreședintele ACL, Ludovic Orban, a explicat, miercuri, de ce liderul liberal Klaus Iohannis a acceptat să se prezinte, marți seară, la confruntarea electorală de la Realitatea TV cu contracandidatul său, Victor Ponta, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale.

În contextul în care Ludovic Orban a ținut să precizeze că nu a avut loc nicio reuniune a conducerii ACL după emisiunea de marți de la Realitatea TV, a explicat și motivul pentru care Klaus Iohannis a decis să participe la dezbaterea electorală.

"Această emisiune este aranjată de Victor Ponta cu conducerea postului de televiziune Realitatea TV încă imediat după primul tur al alegerilor. În niciun fel staff-ul campaniei ACL nu a participat la nicio negociere a formatului acestei emisiuni, nici la vreo negociere în care să se stabilească tematica acestei emisiuni. De altfel, știți foarte bine că dl Iohannis, înainte de a intra la dezbatere, a fost întrebat public despre acest subiect și a spus cu subiect și predicat că nu au fost cunoscute și negociate aceste elemente.

În orice democrație serioasă din această lume, de la SUA la Franța, dezbaterile finale între candidați sunt negociate de staf, sunt stabilite prin echipele de campanie ale celor doi candidați care se confruntă în turul II. PSD a refuzat categoric orice fel de negociere legată de stabilirea unei dezbateri finale. Se poate spune că dl Iohannis a avut de ales între fuga permanentă a PSD de o dezbatere obiectivă care să fie negociată de staff-urile celor doi candidați și decizia, evident riscantă, de a participa la o emisiune, despre care, repet, că nu a cunoscut aproape niciun element în afară de principalul moderator.

Decizia de a participa la această emisiune a fost luată  de dl Iohannis și numai din respect pentru cetățenii români care au dreptul să-și formeze părerile despre opțiunile lor în turul II, într-o dezbatere așa cum este în orice democrație normală.

Prim-vicepreședintele ACL a mai afirmat că Iohannis a luat personal decizia de a participa la această emisiune și că el a aflat de participarea candidatului Alianței Creștin-Liberale la prezidențiale cu 25 de minute înainte de începerea emisiunii.

Întrebat dacă mai consideră necesar o dezbatere pe teren neutru, Ludovic Orban a precizat: "Dl Ponta, după modul în care și-a aranjat emisiunea, a arătat foarte clar că nu dorește nici-un fel de dezbatere realizată pe un teren neutru, într-un format negociat, pentru că modul în care și-a aranjat programul arată că nu poate avea loc aceste dezbateri". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel