Dezbatere PE stat de drept România. Cristian Preda: Dragnea, un marțafoi

Loredana Brumă / 15 apr 2019 / 20:10 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cristian Preda a luat cuvântul la dezbaterea din 15 aprilie 2019 din Parlamentul European privind situaţia respectării principiilor statului de drept în România.

Parlamentul European dezbate din nou luni, 15 aprilie, situația statului de drept din România în ședința plenară care se va reuni la Strasbourg.

Cristian Preda a spus: 

"Regimul de la Bucureşti nu mai e un stat de drept pentru că majoritatea aflată la guvernare face exact ceea ce domnul Nica descria: presiune enormă asupra procurorilor şi judecătorilor pentru a-i obliga să revină asupra deciziilor, să nu urmărească fapte de corupţie şi totul pentru a-l salva pe marţafoi. Au în fruntea partidului un om condamnat pentru corupţie de două ori. Cine e premiat în UE pentru că fură? Cum putem să acceptăm această coaliţie a mârşavilor care vor să distrugă o ţară pentru un marţafoi. Asta e întrebarea. "

 

Dezbaterea a fost introdusă pe agendă în urma şedinţei Conferinţei Preşedinţilor de săptămâna trecută la solicitarea grupului PPE din PE, care îşi motivează demersul prin campania dusă de statul român împotriva candidatului favorit al PE pentru funcţia de procuror-şef european, Laura Codruţa Kovesi, despre care menţionează într-un comunicat că este "inacceptabilă într-un stat membru UE".

În noiembrie anul trecut, Parlamentul European şi-a exprimat preocuparea cu privire la recentele schimbări din sistemul judiciar, avertizând că ar putea pune în pericol separarea puterilor şi ar submina lupta împotriva corupţiei. Eurodeputaţii evaluează acum în plen evoluţia situaţiei din România în ultimele luni. Procedura dezbaterii este de Declaraţie a Comisiei Europene şi nu va fi urmată de adoptarea unei rezoluţii.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26