Dezbatere PE stat de drept România. Andi Cristea (PSD): Cum puteți să le explicați așa ceva ROMÂNILOR MEI?

Andi Cristea
Andi Cristea

Eurodeputaţii dezbat luni după-amiază, alături de Comisia Europeană, situaţia respectării principiilor statului de drept în România.

Andi Cristea, europarlamentar PSD, a răbufnit când a auzit ce a spus Ingeborg Grassle (PPE) despre România.

”În intervenția pe care ați avut-o ați spus lucruri reprobabile despre Curtea Constituțională din România. Vă lansez o provocare: cum puteți explica românilor mei că în țara dumneavoastră membrii Curții Constituțioanale pot fi membri de partid?”, a zis Andi Cristea, europarlamentar care candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European din partea PSD.

Precizăm că la nemți, judecătorii Curții Constituționale pot fi membri de partid.

Apoi, în replică, văzând întrebarea lui Andi Cristea, europarlamentar PSD, Ingeborg Grassle (PPE) și-a schimbat declarația inițială.

”Nu am zis că CCR are membri politici. Întrebarea era dacă este respectată legislația. De fapt, am apărat CCR pentru că este supusă presiunilor din partea politicului”, a zis Grassle care este membru al Parlamentului European în perioada 2004-2009 din partea Germaniei.

Declarațiile acestea nu l-au mulțumit pe Andi Cristea care s-a arătat indignat de faptul că Grassle a fugit de răspuns.

Dezbatere în PE

Dezbaterea a fost introdusă pe agendă în urma şedinţei Conferinţei Preşedinţilor de săptămâna trecută la solicitarea grupului PPE din PE, care îşi motivează demersul prin campania dusă de statul român împotriva candidatului favorit al PE pentru funcţia de procuror-şef european, Laura Codruţa Kovesi, despre care menţionează într-un comunicat că este "inacceptabilă într-un stat membru UE".

În noiembrie anul trecut, Parlamentul European şi-a exprimat preocuparea cu privire la recentele schimbări din sistemul judiciar, avertizând că ar putea pune în pericol separarea puterilor şi ar submina lupta împotriva corupţiei. Eurodeputaţii evaluează acum în plen evoluţia situaţiei din România în ultimele luni. Procedura dezbaterii este de Declaraţie a Comisiei Europene şi nu va fi urmată de adoptarea unei rezoluţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel