DEZBATERE PE: ATAC la OUG 13 și Guvern. Președinte Comisie: E ultima dată când vă rog

Peste 30 de persoane publice și jurnaliști au fost prezenți împreună cu Monica Macovei în Parlamentul European, unde a fost dezbătută situația justiției din România în comisia Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE).

Parlamentul European a organizat o dezbatere cu tema ”Democraţie şi justiţie în România” la care a luat cuvântul atât ministrul Justiției, dar și membri ai societății civile, presă sau persoane publice.

Ședința a fost condusă de către Președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, care s-a văzut nevoit să intervină de mai multe ori întrucât cei care au luat cuvântul depășeau timpul alocat.

Jurnalistul Liviu Avram, redactor șef Adevărul a precizat că: ”premierul Grindeanu a fost întrebat recent ce mesaj al celor care îl contestă i-a plăcut cel mai mult. L-a invocat pe cel al unui om, care și-a imaginat că premierul nu a emis OUG 13 de bună voie și că este captiv, ostaticul unui grup de interese care nu poate striga după ajutor. A transmis pe o coală de hârtie ”Sorine, clipește de două ori dacă vrei să te salvă”, moment în care asistența a reacționat cu ropote de aplauze.

Președintele Comisiei a intervenit prompt. Claude Moraes a transmis: Pentru ultima dată vă rog să nu mai reacționați așa. Sunteți bine veniți în calitate de oaspeți, dar nu suntem o instanță în care se rostesc discursuri și apoi se aplaudă. Avem reguli în Comisie pe care trebuie să le respectați. Vă rog să dați dovadă de disciplină. Nu aș dori să aveți astfel de reacții.

Ulterior a luat cuvântul filosoful Gabriel Liiceanu a cărui discurs a depășit timpul alocat. Claude Moraes a fost nevoit să intervină din nou și să-i atragă atenția. Liiceanu a precizat că este foarte important ceea ce mai are de zis, dar în cele din urmă a fost nevoit să se încadreze în timpul acordat de Președinte.

Au mai luat cuvântul și alți jurnaliști și oameni din societatea civilă care au criticat în termeni duri guvernul și OUG 13.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel