Dezbatere LIBE cazul România. Weber: Ați mai auzit așa ceva?

Scutaru Cristina / 01 oct 2018 / 21:24 Salveaza PDF Comentarii
Renate Weber
Descriere foto: Renate Weber

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European s-a reunit, luni seară, la Strasbourg, într-o şedinţă extraordinară pe tema situaţiei din România, înaintea dezbaterii din plenul PE referitoare la protestele din 10 august şi statul de drept.

Renate Weber a luat cuvântul și a spus:

”În discursul dvs, v-ați referit la protocoalele secrete și la serviciile de informații din România declarând că Parlamentul este cel care trebuie să gestioneze modul în care serviciile de informații acționează într-o țară. Aveți dreptate, cu toate acestea, problema e că serviciile de informații au acționat prin intermediul unor protocoale secrete care au fost revelate abia în ultimele patru-cinci luni, ceea ce schimbă datele problemei.

Vă dau niște cifre pe care vi le-am transmis și într-o scrisoare: din 2009, conform unei declarații a ÎCCJ, din 30.000 de cereri de interceptări, adică ascultări de telefoane, doar trei au fost respinse. Mai există vreo țară din UE care să aibă astfel de cifre? Un alt exemplu: dacă dvs, în calitate de comisar sau ce funcție aveați înainte, dacă ați fi sub supraveghere pentru șapte - opt ani, 24 de ore din 24, fără să fiți notificat și fără să știți acest lucru, cum v-ați simți la sfârșitul acestor ani? Care ar fi reacția dvs când ați afla?”, a zis Weber. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24