Dezbatere LIBE cazul România. Weber: Ați mai auzit așa ceva?

Renate Weber
Renate Weber

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European s-a reunit, luni seară, la Strasbourg, într-o şedinţă extraordinară pe tema situaţiei din România, înaintea dezbaterii din plenul PE referitoare la protestele din 10 august şi statul de drept.

Renate Weber a luat cuvântul și a spus:

”În discursul dvs, v-ați referit la protocoalele secrete și la serviciile de informații din România declarând că Parlamentul este cel care trebuie să gestioneze modul în care serviciile de informații acționează într-o țară. Aveți dreptate, cu toate acestea, problema e că serviciile de informații au acționat prin intermediul unor protocoale secrete care au fost revelate abia în ultimele patru-cinci luni, ceea ce schimbă datele problemei.

Vă dau niște cifre pe care vi le-am transmis și într-o scrisoare: din 2009, conform unei declarații a ÎCCJ, din 30.000 de cereri de interceptări, adică ascultări de telefoane, doar trei au fost respinse. Mai există vreo țară din UE care să aibă astfel de cifre? Un alt exemplu: dacă dvs, în calitate de comisar sau ce funcție aveați înainte, dacă ați fi sub supraveghere pentru șapte - opt ani, 24 de ore din 24, fără să fiți notificat și fără să știți acest lucru, cum v-ați simți la sfârșitul acestor ani? Care ar fi reacția dvs când ați afla?”, a zis Weber. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel