DEZBATERE Justiție: Cine e Mihai Polițeanu, cel care i-a cerut demisia ministrului Iordache

[] []

30 ian 2017 / 11:46
Salveaza PDF Comentarii

Mihai Polițeanu, reprezentant al Inițiativa România, i-a cerut demisia ministrului Justiției Florin Iordache la dezbaterea publică privind grațierea.

Mihai Polițeanu este cel care alături de Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei „Iniţiativa România", a depus un denunţ penal la DNA împotriva premierului Sorin Grindeanu şi Florin Iordache, ministru al Justiţiei.

În urmă cu o săptămână, ei susţineau că premierul şi ministrul Justiţiei „au dezinformat Parlamentul României şi preşedintele României cu privire la intenţiile de a promova graţierea şi modificarea codurilor penale prin procedura ordonanţei de urgenţă".

„Împreună cu colegii și prietenii Elena Ghioc și Razvan Patachi, am depus ieri la Direcția Națională Anticorupție un denunț penal împotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României, și Florin Iordache, ministru al Justiției în Guvernul României, pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

1. Favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin (1) din Codul penal - „Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate [...]"

2. Prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută de art. 8 alin (1) lit. b) din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială", scria Mihai Poliţeanu pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29