Dezbatere în PE. Adrian Ursu: Nu ține de tratamentul egal

Adrian Ursu consideră că la finalul acestei dezbateri din Parlamentul Eruopean se va defini cu exactitate poziția României în UE.

Adrian Ursu consideră că relația dintre UE și România, de până acum, nu arată "nici pe departe" un tratament egal. Mai mult, jurnalistul a declarat că la finalul zilei vom afla și care va fi poziția noastră pe viitor.

"Este o zi importantă pentru că la finalul ei vom ști ceva important și anume dacă suntem din nou țară de periferie, dacă suntem tratați ca națiune care nu merită să fie egală cu celelalte, pentru că până la urmă Uniunea Europeană era despre a fi împreună, era despre a fi diferiți, dar în același timp era despre a fi împreună. Ori modalitatea prin care, de ani de zile, se aplică mecanismele MCV prin care am fost ținuți departe de frontiera Schengen sau prin care acum suntem chemați să dăm socoteală într-un mod care nu ține nici pe departe de tratamentul egal pe care ar trebui să îl aibă toate statele membre europene, va defini cumva poziția noastră și pentru viitor", a declarat Adrian Ursu la Antena 3.

Vedem aceeași dezbinare internă

"Ceea ce mă îngrijorează însă este că vedem aceeași dezbinare internă. Nu l-am văzut pe președintele Klaus Iohannis ieșind zilele acestea să solicite la rândul său partenerilor europeni ca dincolo de criticile, probabil unele dintre ele absolut justificate pe care le au la adresa României, dincolo de argumentările foarte bine întemeiate pe care au a le face partenerilor lor din UE, să nu trateze România ca pe o țară inferioară. Nu l-am văzut, nu l-am auzit, poate cine știe, în viitoarea vacanță ca face lobby pentru ca și chelneri să îl trateze și pe domnia sa egal ca pe orice alt turist din Uniunea Europeană", a mai spus Adrian Ursu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel