EXCLUSIV  Dezbatere europarlamentare la DC News. Rareș Bogdan, absent. Ipoteze după anunțul de ultimă oră dinainte de emisiune

Dezbatere europarlamentare
Dezbatere europarlamentare

Dezbaterea de luni, de la DC News, în cadrul căreia s-au confruntat cei care deschid listele de candidaţi ale principalelor partide ce participă la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019 a spus ceva şi despre PNL, chiar dacă principalul partid de opoziţie nu a participat la emisiune. 

Organizarea unei astfel de confruntări la care să aduci cele mai importante voci din PSD, ALDE, PNL, USR-PLUS şi Pro România este foarte dificilă având în vedere faptul că e greu să găseşti un moment în care agendele tuturor personalităţilor implicate să fie sincronizate, toate să se afle în Bucureşti şi să aibă posibilitatea de a ajunge la o anumită oră în platou.

Cu toate acestea, 4 din cei cinci "numărul 1" au sosit la emisiune, doar Rareş Bogdan, cel care deschide lista PNL, anunţând în ultima clipă că nu mai poate participa din cauză că are probleme cu vocea după ultimele evenimente la care a participat şi a ţinut discursuri. Din partea PNL nu a mai venit nimeni la emisiune, cu toate că, la un moment dat, se anunţase că în locul lui Rareş Bogdan va veni Adina Vălean.

Faptul că PNL nu a reuşit să desemneze o altă persoană care să reprezinte partidul la această confruntare în care avea posibiliatea de a-şi transmite mesajul dar şi de a pune în dificultate contracandidaţii cu întrebări ţintite scoate în evidenţă strategia pe care o au liberalii în această campanie. 

PNL evită o confruntare cu Cioloş

Jurnalistul Val Vâlcu, cel care a moderat dezbaterea, analizează acest lucru subliniind faptul că, astfel, PNL demonstrează fie că nu are, în afara lui Rareş Bogdan, o altă persoană care să aibă capacitatea de a transmite mesaje către electorat, fie că liberalii se tem de Dacian Cioloş şi, astfel, au evitat o confruntare cu acesta. 

Sunt două ipoteze: fie că PNL-ul se bazează strict pe Klaus Iohannis - cel care a intrat în campanie în spatele referendumului, şi pe Rareş Bogdan - o vedetă TV care să rostească mesajele, fie că liberalii se tem de Dacian Cioloş şi nu vor să se confrunte cu acesta. Le e teamă că Cioloş ar putea să iasă mai bine, să pară mai pregătit, mai ales că a lucrat în administraţie, iar liderul PLUS ar putea să puncteze şi să atragă electorat din rândul publicului comun, al electoratului de dreapta. Iar tocmai din acest motiv PNL evită să se confrunte cu Dacian Cioloş, apreciază Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel