Dezbatere Dăncilă vs. Iohannis. Chirieac, despre strategia candidatului PNL: Aș respinge-o

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Bogdan Chirieac a criticat dur campania electorală a lui Klaus Iohannis și speră ca, indiferent de rezultatele alegerilor, să ”producă și rezultate” care să ducă la modernizarea și creșterea României. Mai mult, analistul politic susține și ideea unei restructurări în Partidul Social Democrat.

Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 dacă premierul Ludovic Orban refuză să spună dacă va exista o dezbatere electorală în al doilea tur, dar și dacă există posibilitatea să nu existe o dezbatere. 

”Domul Orban nu refuză să spună, nu știe dacă va exista (n.r dacă va fi o dezbatere electorală în turul doi)! În locul domnului Iohannis aș respinge orice fel de dezbatere electorală. Este strategia care i-a adus al doilea mandat de președinte. Deci domnul Iohannis, știți foarte bine, a anunțat că extermină PSD-ul, a anunțat tot felul de lucruri și poporul muncitor îl iubește. Ce rost are? Nu a dat nicio declarație, nu a apărut măcar de unul singur la vreo televiziune să-și expună proiectele viitorului mandat, ceea ce înseamnă că românii nu vor să știe. Au încredere pe persoană fizică și vorbesc foarte serios. Aveți rezultatele foarte oficiale. Deci domnul președinte nu dorește”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Pe ce se bazează campania lui Iohannis

Întrebat pe ce se va baza campania electorală a lui Klaus Iohannis, analistul politic Bogdan Chirieac a mai precizat: 

”Care campanie electorală? V-a spus domnul Iohannis. Va face o campanie pentru români. Până acum a făcut-o pentru afgani. Devine din nou o zonă din-asta... disprețuim Vasluiul că-i sărac și ăia sunt vai mama lor, votează PSD, votează nu știu ce. În schimb, avem un fel de adorație pentru diasporă, și ea în mare parte izvorâtă din sărăcie din România pentru că votează dreapta. Sunt niște aberații comunicaționale care s-au împământenit în țara noastră și care produc efecte. Eu dacă aș fi politician m-aș bucura de fiecare vot fie că e din diaspora, fie din Vaslui. Înseamnă că am mai convins un om, înseamnă că are încredere în mine. Fiindcă funcția asta este pe încredere, funcția asta de președinte al României, șef de stat sau de Guvern. Acolo se joacă pe încredere, ca la bursă. Încrederea e esența. Eu m-aș bucura de fiecare vot. Nu aș valoriza mai mult votul din diasporă decât votul din Vaslui sau din Sectorul 3. Dar văd că este o strategie care ține. Multe cărți de politologie trebuie date la gunoi sau date peste graniță și avem un nou tip de om, de campanie, de ce vreți în acest moment. 

Bogdan Chirieac: Eu sper să producă și rezultate

Eu sper, din tot sufetul să producă și rezultate lucrul acesta. Dacă rezultatele vor fi modernizarea României, creșterea țării, creșterea prosperității... Oricum, acum, când liberalii și președintele Iohannis au preluat România, România nu a fost niciodată mai prosperă decât în acest moment. Și nu e un slogan, nu e o lozincă spusă de bunul meu prieten Rareș Bogdan. Nu! Este o strategie, este un comunicat și o analiză făcută de FMI, Banca Mondială, BERD și Eurostat. În termeni de PIB, creșteri de salarii, de pensii, producție industrială și așa mai departe. Deci așa arată România în acest moment. Dacă după cinci ani de zile președintele României și Guvernul liberal ne duc la nivelul, nu al Germaniei, să nu fim ironici, ci la nivelul Poloniei da, înseamnă că poporul muncitor l-a ales bine. Fiindcă în general, pe vremea mea, nu știu cum e acum, dar să știți că popoarele alegeau bine. Poporul muncitor este așa ca o ființă vie, are ochi, urechi, nas, coadă și simte ce are nevoie. A simțit că nu are nevoie de ”ciuma roșie”. Ăsta e rezultatul din vot. Probabil că așa stau lucrurile”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Vor exista sancțiuni în PSD?

 

Tot în cadrul intervenției telefonice la Antena 3, analistul politic a mai răspuns la întrebarea dacă vor exista sancțiuni în PSD după aceste alegeri în condițiile în care în anumite zone, la alegeri anterioare, s-a votat masiv PSD, iar acum nu. 

”Eu nu reușesc să aflu cine este șeful Partidului Social Democrat. Eu știu cine e candidatul. Doamna Dăncilă, dar nu îmi e foarte clar cine este șeful, cine hotărăște, ce se face și cum se întâmplă. Categoric. Va urma și o perioadă de restructurare în partidul comunist. Deci nu discutăm despre lucrul acesta. Partidul comunist, în primul rând, trebuie să scape de complexe, să fie conștient că a făcut foarte multe lucruri bune în această țară, foarte multe lucruri și ele sunt consemnate de autoritățile internaționale și după ce trec de acest complex să se reconstruiască. Au tot timpul, din punctul meu de vedere, vreo cinci ani”, a încheiat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel