Dezastru în guvernul Cioloș. Cristescu, lider ALDE, dezbate un subiect fierbinte

În curând va începe campania electorală. 

Filiala ALDE Buzău a aruncat în cursa electorală pentru Primăria Buzău un tânăr politician ANDREI NEDER, un om de afaceri buzoian cu care speră să satisfacă cerințele electoratului legate de resetarea clasei politice, de alegerea în fruntea administrațiilor locale, de oameni cinstiți și competenți.

În același timp, conducerea filialei Buzău a dezbătut subiectul fierbinte legat de plecările din guvern, semn că acești miniștri și-au arătat limitele.

"La instaurarea acestui Guvern, poate mulți români au sperat că se înlocuieşte un Guvern care a performat cu unul care va continua măsurile benefice pentru români, pentru dezvoltarea țării, cu ceva pe care preşedintele ne-a asigurat că ar fi tehnocraţie. Curând am constatat că tehnocraţii erau de fapt mediocraţi şi asta a fost prima lor neşansă faţă de ce au înlocuit. Cabinetul Cioloș este Guvernul cu cele mai multe nominalizări controversate, începând cu faimoasa doamnă care a căzut pentru Ministerul Justiţiei, Guseth, apoi cu alte persoane neconvingătoare, până la Finanţe, doamna care ne spunea să muncim pe doi lei. Ce am văzut în ultimele luni a fost o atitudine a acestor oameni din Guvern care au venit la conducere în România, la conducerea Guvernului, având în minte să arate că politicienii sunt nişte neputincioşi și să dea lecții de cum se guvernează. De ce această atitudine? Pentru că au fost și încurajați de la spate – ba de președintele Iohannis, ba de PNL prin Gorghiu și Blaga", a spus liderul ALDE, Mihai Cristescu.

[citeste si]

"Acest Guvern, cu notabile excepţii, pe la Externe, pe la Apărare, a dovedit în 6 luni de zile că e capabil să piardă 3 miniştri şi să scadă la cota de încredere zeci de procente. Vlad Alexandrescu este al treilea membru al acestui Guvern care spune: nu am reuşit să vorbesc cu primul-ministru. Același Vlad Alexandrescu şi-a dat demisia pe Facebook. Modul în care miniștrii pleacă unul după celălalt din Guvern, pe Facebook sau la solicitarea premierului de a-și da demisia, duce la o neîncredere, duce la senzaţia că e un gest guvernamental de slăbiciune. Undeva acest Guvern tehnocrat, cu mici excepţii, a reuşit într-un mod neprofesionist să stârnească neîncrederea în termenul de tehnocrat. Oamenii aceştia nu au experienţa guvernării, chiar dacă sunt tehnocraţi, chiar dacă vin din direcţii importante ale Comisiei Europene. Adică au o practică executivă, dar puşi concret în nişte funcţii importante, nu reuşesc să convingă populaţia, nu reușesc să facă nimic bun pentru România. Şi, mai mult, există probleme de comunicare şi probleme de gestionare a propriului portofoliu în raport cu cine? Cu primul-ministru", a mai zis liderul ALDE.

Mesaj către buzoieni

"După aproape 6 luni de zile, Guvernul Cioloş şi-a arătat limitele, iar acum încep să părăsească echipa rând pe rând miniştrii care nu au reuşit decât să pună România pe pauză. În privinţa plecărilor anunțate pe diverse surse, ce a lui Achim Irimescu de la Agricultură pare a deveni o certitudine. Însă o plecare a acestuia din funcţie s-ar fi impus de mai mult timp, nu abia acum, deoarece a avut o serie de gafe care au afectat atât producători autohtoni, cât şi imaginea României. Cioloş ar trebui să aibă în vedere nu doar remanierea unei persoane, ci o remaniere generală a Executivului. În încheiere am dori să ne exprimăm încrederea că pe 5 iunie 2016, electoratul buzoian se va canaliza pe acordarea încrederii în politicieni, care doresc să schimbe cu adevărat soarta comunității buzoiene", a adăugat Mihai Cristescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel