Dezastru cu vânzările de bunuri de lux. Industria, profund transformată

Un raport al companiei de consultanță Bain & Company, citat de CNBC, estimează că vânzările globale de bunuri de lux ar putea scădea cu până la 60% în al doilea trimestru din cauza pandemiei.

Vânzările estimate pentru 2020 sunt preconizate între 180 de miliarde de euro și 220 de miliarde de euro.

„Va exista o recuperare pe piața luxului, dar industria va fi profund transformată", a spus Claudia D'Arpizio, partener la Bain și principalul autor al raportului.

Și compania de consultanță McKinsey a emis un raport în aprilie în care se spune că veniturile globale pentru piața bunurilor de lux vor scădea cu 35% până la 39% în 2020, comparativ cu anul precedent. Analiza spune că, dacă magazinele rămân închise timp de două luni, aproximativ 80% dintre „companiile de modă listate public în Europa și America de Nord vor avea probleme financiare".

Piața de bunuri de lux a înregistrat în 2019 vânzări de 281 miliarde de euro înainte de izbucnirea virusului, potrivit Bain. 

Din cauza restricțiilor de călătorie la nivel global, clienții chinezi, care, de obicei, merg la Paris, Londra și New York pentru a-și cumpăra articole de designer, ar putea să își facă cumpărăturile în țară, potrivit raportului, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel