Deutsche Bank s-a prăbușit la bursă. Cum s-a încheiat ziua care a stârnit panică

Deutsche Bank
Deutsche Bank

Cotaţia acţiunilor Deutsche Bank a scăzut vineri dimineaţă cu aproape nouă procente, îngrijorările cu privire la stabilitatea celei mai mari bănci germane afectând evoluţia burselor din întreaga lume.

Preţul acţiunilor Deutsche Bank s-a depreciat cu 6,76% şi în şedinţa Bursei de Valori Bucureşti, după aproximativ o oră şi jumătate de la deschidere, pe fondul îngrijorărilor privind stabilitatea băncii.

În jurul orei 09:25, ora României, titlurile Deutsche Bank înregistrau o scădere de 8,83% până la 9,91 euro, după publicarea unor ştiri potrivit cărora mai multe fonduri speculative şi-au scos banii de la banca germană din cauza temerilor cu privire la soliditatea sa financiară și a amenzii de 14 miliarde de dolari pe care banca germană ar fi trebuit să o plătească în SUA.

Scăderea acţiunilor Deutsche Bank a afectat şi titlurile Commerzbank, care au înregistrat o scădere de 7,3% fiind cotate la 5,38 euro. De asemenea, bursele de pe Wall Street au încheiat şedinţa de joi în scădere, în timp ce pieţele din Hong Kong şi Tokyo au deschis vineri pe minus din cauza îngrijorărilor cu privire la viitorul Deutsche Bank.

Spre sfârșitul zilei, acțiunile au crescut.

Acțiunile Deutsche Bank au crescut sensibil vineri, cu puțin timp înainte de închiderea bursei din Frankfurt, după apariția unor informații potrivit cărora cea mai mare bancă germană va plăti o amendă mult mai mică pentru închiderea unui litigiu în Statele Unite, scrie AFP.

Astfel, acțiunile bancii cresteau cu 7,54%, pana la 11,70 euro, dupa ce în cursul dimineții căzuseră cu 8%.

O sursă apropiată dosarului afirmă că banca s-ar fi ințeles cu autoritățile americane să plătească o amendă de 5,4 miliarde de dolari, pentru închiderea unui dosar legat de criza financiară, în loc de suma avansată inițial, de 14 miliarde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel