Detoxifierea după Paște: Ce să mănânci timp de 10 zile

Detoxifierea după festinul de Paşti este mai mult decât necesară / Foto: Pexels
Detoxifierea după festinul de Paşti este mai mult decât necesară / Foto: Pexels

Cine nu s-a putut abţine de la ouă, drob, pască, vin, friptură de miel, cozonac şi a ajuns să mănânce mai mult decât şi-a propus, probabil că acum se simte obosit, lipsit de energie, apatic şi cu un nivel scăzut de concentrare. Iată ce trebuie să faci ca să fii din nou în cea mai bună formă!

După un răsfăţ culinar prelungit, aşa cum se întâmplă mereu de Paşti şi de Crăciun, încep să apară şi problemele legate de sănătate sau chiar de siluetă. Pentru o revenire la normal în ritm natural, este nevoie de câteva zile de detoxifiere. Consumul excesiv de cozonac, pască, prăjituri ori prea mulţi iepuraşi de ciocolată creşte, evident, nivelul de zahăr din sânge, iar toxinele se înmagazinează în piele şi pot duce la apariţia acneei şi a tenului tern. De aceea, organismul are nevoie de cel puţin o cură de detoxifiere pe an, care să stimuleze funcţia ficatului, splinei şi bilei, oferind un timp de răgaz sistemului digestiv. Poate nu ştiaţi, dar ficatul este principalul organ care se ocupă de reglarea grăsimilor şi filtrarea substanţelor nutritive din alimente, motiv pentru care funcţionarea acestuia la parametri normali ajută la recuperarea energiei vitale şi la arderea grăsimilor.

Ce să mâncaţi pentru a va reveni în formă

Pentru a va ajută organismul să se recupereze după festinul de Paşti, dar şi pentru întreţinerea siluetei în prag de sezon estival, va puteţi începe ziua cu un pahar de apă în care aţi stors puţină zeamă de lămâie. Veţi resimţi imediat efectul sau tonic, de energizare, dar şi de stimulare a sistemului digestiv. Apoi luaţi un mic dejun ceva mai sărac în calorii, care poate să conţină iaurt cu cereale integrale, ori o salată de legume şi un ou fiert.  Nu e obligatoriu să deveniţi vegetarian o perioada că să urmaţi o cură de detoxifiere, dar e indicat să includeţi la mesele de peste zi cât mai multe fructe şi legume, bogate în fibre şi antioxidanţi precum ceapă, morcovi, ridichi, castraveţi. Astfel, înlocuiţi alimentele care „stresează” ficatul cum ar fi carnea roşie sau pastele făinoase. De asemenea, pentru stimularea metabolismului, e indicat să renunţaţi la cafea, alcool şi ceai negru în favoarea a 2 litri de apă pe zi ori a câtorva căni de ceai verde. Ideal este ceaiul de urzică, însă puţini pot tolera gustul amărui. Puteţi opta în egală măsură şi pentru sucurile proaspete de sfeclă, morcovi şi mere. Timp de 10 zile, sau măcar o săptămână, staţi departe de mâncărurile grase, de prăjeli, ouă (chiar şi fierte), de patiserie şi carne, în general. Optaţi pentru supe limpezi, uşoare, salate, legume date pe răzătoare sau înnăbuşite în tigaie şi ceaiuri. Multe ceaiuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel