Detalii neștiute despre un președinte al României: Din vânător a devenit vânat-EXCLUSIV

Din vânător a devenit vânat. Este destinul unui președinte căruia viața îi pregătise un destin pe măsura faptelor sale.

În exclusivitate pentru DC News, Marius Marinescu a făcut o serie de dezvăluiri despre Nicolae Ceaușescu și despre partidele sale de vânătoare.

În rândurile de mai jos aflați ce ne-a povestit Marius Marinescu despre acest președinte:

Nicolae Ceaușescu, primul vânător al țării, a plătit de Crăciun

Soții Ceaușescu obișnuiau să participe la partide de vânătoare la Balc. Numai că Ceaușescu împușca circa 20-30 exemplare de mistreți pe un domeniu de 11.000 de hectare. Nicolae Ceaușescu, întotdeauna la vânătoare era însoțit de cei doi câini ai săi: Corbu și Șarona.

(w670) 

În 1974, Ceaușescu a interzis diplomaților și miliardarilor străini vânătoarea în România. În ultimii 15 ani de viață, el a sistat vânătoarea de urși, cerbi carpatini, mufloni, capre negre, cocoși de munte, iar la celelalte specii a redus drastic cota. Dictatorul avea la dispoziție 25 de cabane, în 27 de județe și la dispoziție 2.100 de fonduri de vânătoare pe o suprafață de 3.900 de hectare. Justiția divină și-a spus cuvântul și i-a pedepsit pe măsură într-o zi de Crăciun.

(w670)

Ceaușescu și Gaddafi, vânătoare sau crimă? 

În 1981, în perioada unei vizite oficiale efectuată de colonelul Gaddafi în România, Ceaușescu și-a invitat oaspetele la o partidă de vânătoare într-o pădure din județul Ilfov. 

Accident, sinucidere sau asasinat?

La vânătoarea de fazani a luat parte și vărul dictatorului libian în calitate de șef al gărzii lui Gaddafi. La scurt timp de la începerea împușcăturilor, ruda de sânge a înaltului oaspete a fost găsită fără viață. S-a constatat că arma din dotare era descărcată. Au început speculațiile despre acest eveniment nefericit, dat fiind faptul că victima decedată ar fi complotat la o lovitură de stat în Libia. Incidentul acesta l-a determinat pe Nicolae Ceaușescu să interzică organizarea de vânători oficiale la care să participe invitați de prim rang. 

10 decembrie, ultima vânătoare a lui Ceaușescu

Duminică, 10 decembrie 1989, în pădurea Ghimpați din județul Girugiu, lângă un foc de vânătoare, se pregătea tradiționala gustare de dimineață, cu pui fripți și vin fiert. La ora 10:00 a apărut coloana oficială cu Nicolae Ceaușescu, Constantin Dăscălescu și Gheorghe Oprea. A fost ultima masa vânătorească a dictatorului.

Ceaușescu îmbătrânit, slăbit, cu fața pătată trăgea în fazani cu două puști PURDEY. 15 zile mai târziu, din vânător a devenit vânat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel