Despre ce le-a vorbit Năstase deținuților de la Jilava

Fostul premier Adrian Năstase a scris, pe blogul său, ce discuții poartă cu deținuții de la Jilava. 

Cum este plimbat Năstase pe banii publici

Adrian Năstase a precizat, într-o postare de miercuri pe blogul său, că au trecut "75 de zile de la decizia instanței. La Jilava, în secția mea, "pacienții" vin și pleacă. Unii schimbă regimul. Nu e vorba de regimul Băsescu. Trec de la regimul "închis" la regimul "semi-deschis" sau de la cel "semi-deschis" la cel "deschis". Urmărim și comentăm evoluțiile statului de drept. Eu, de exemplu, mă întreb, în continuare, dacă și judecătorii trebuie să respecte legea. Motivarea sentinței mele, din 6 ianuarie, dată de cei cinci judecători de la ICCJ, sub conducerea lui Ionuț Matei, trebuia făcută, conform art.406 din C.p.p., în 30 de zile. Da' și, veți spune. Poate că trebuia ca eu să-mi motivez sentința în 30 de zile. Nu, e clar în lege. E vorba de judecătorii care au dat sentința. Pentru că nu a fost încă motivată decizia, nu se poate face contopirea pedepselor la Tribunalul București. Așa că am mers, inutil, acolo, de două ori, și mă pregătesc să merg încă o dată, pe 31 martie. Probabil tot inutil. Dar pe cheltuiala voastră. Fără noua acciză la benzină, deocamdată. E vorba, probabil, de aplicarea principiului celerității (și în dosarul "Trofeul calității", judecătorul Ionuț Matei a aplicat acest principiu și fixa câte 3-4 ședințe de judecată săptămânal)". 

Discuții la Jilava

Fostul premier a adăugat: "Credeți, cumva, că în viitorul raport MCV, Comisia europeană va critica întârzierea motivării sentinței la ICCJ, în  cazurile "peștilor mari"? Sau se va spune că "statul de drept" permite unele excepții, în cazurile "emblematice"?La Jilava, vă spuneam, "pacienți" mulți. Organizăm, în fiecare săptămână, dezbateri între noi, în care, pe rând, fiecare prezintă subiectele pe care le cunoaște mai bine. Eu am reluat și expunerile la "comunitate". Le-am vorbit celor de acolo despre constituții, despre teoria cromatică a culorilor, despre istoria religiilor (comparații între ortodoxie și neoprotestantism etc.)". 

El a conchis că a ascultat "mesajul american, transmis românilor de asistentul secretarului de stat referitor la aniversarea a 10 ani de la intrarea României în NATO. Cum am avut un anumit rol atunci, în acea operațiune, mă aștept ca cineva să-mi transmită, la Jilava, o copie a acelui mesaj". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel